Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '13

 
Kategori
Blog
 

Blog Blog Matitas...

Blog Blog Matitas...
 

emdemir.net


Yani şu “Blog” kavramı üzerinde karar versek, gerisi gelecek ya… Envai türlü tanımlar var. Ve hiç kimse diğerinin tanımını beğenmiyor. Ne yapalım?

Kimi, “Blog” çok kısa olmalı ve ancak güncel olayları kapsamalı, onlar hakkında fazladan bilgi vermeliler, demeye getiriyor. Kimisinin de o kadar kısa yazmaya niyeti filan yok. İşi, lafı nasıl uzatırım, diye ver yansın ediyor.

Aslında özel anlamıyla, “Blog”  herhalde burada kendi aramızda konuşma, sohbet etme, biraz tatlı tatlı tartışma… filan anlamlarına geliyor.

Bu arada her BLOG yazısında biraz da Editör’lere çaktırma var gibi… Kimbilir böyle bir yazı okudukları zaman, yerlerinden nasıl fırlıyorlardır! Acaba? Bana mı öyle geliyor..?

Kimisi de başkalarına çatma, kendi aklının herkesten daha büyük ve güzel olduğunu göstermek için bu BLOG yoluna saptılar… Editörler de ne yapsın… Ya ,”Sizin falan yerde noktalar… virgüller olmamış… Bir daha bakın …” yollu bir cevap gönderecekler; ya da yazıyı basmayacaklar. Basmamazlık olmaz. İlke olarak her yazıyı basıyorlar… Kimini on dakika sonra; kimini de on gün sonra…

O arada vatandaşlar, Editörlüğün yolunu bir çok kere, çeşitli yollardan ziyaret edip :” Ne oldu bizim yazı yahu..?” diye soruyorlar. Editörler de ne desin:

“ Arkadaşım… Bir kere, senin ağzın pis; iki, yazı yazmayı bilmiyorsun… Bu yazıyı biz nasıl koyabiliriz? Bana söylesene…!” diyemiyorlar. O noktada ağızları, dilleri bağlı.

Yakuzo’nun ilk ve en önemli Yasası nasıl ,”Omerta” ise… BLOG’un ki de öyle…
Yani Editörler açısından “Suskunluk Yasası!” var. Konuşmayacaksın, kötü bir şey söylemeyeceksin, tartışmayacaksın… Artık bunları herkes biliyor. Onun için tartışmaya çalışmanın; “Erkeksen  meydana gel…” demenin hiçbir alemi yok. Onlar kendi işlerini biliyorlar. Geri kalan: Bizim de kendi işimizi bilmek.

Şu aralar değerli arkadaşlarımız İzmir’de toplanmaya çalışıyorlar; Aliağa’da yiyip içecekler. Gönüllerinden bir, iki tane de Editör bulup davet etmek geçiyor ama… Olur mu? Onlar hiç gelirler mi?  Herkesin yeri başka. Onlar da oyunlarını kendi bahçelerinde oynuyorlar.

Aslında “Editorial Board”u bir güzel sığaya çekmeyi hasretle bekleyen o kadar çok insan var ki: “Ben geçen gün Başbakanımız hakkında bir güzel yazı yazmıştım…” O kadar güzel şeyler söylediğim halde, niye basmadınız bakalım…” diyecek, soru soracak çok insan var.

O bakımdan, Editörlük tehlikeli bir meslek. Onun için NKDV üyeleri gibi yüzlerini bile göstermiyorlar.

İşte ben de BLOG adı altında yapacağımı yaptım. Bakalım, onlar ne yapacaklar…

Aslında onlar çok iyi niyetli insanlar; belli ki, gece gündüz demeden, bizim saçma sapan yazılarımızı okuyup, “Ohhh…” çekiyorlar. Aslında, “ Ohhh, mu çekiyorlar ; yoksa Ahhh mı, çekiyorlar onu pek iyi bilemiyorum.

Blog blog matitas…

Sonrası nasıl gelir bilemiyorum. Bazı münasebetsiz BLOG yazarları için bu dizeye uygun bir kafiyeyi lütfen siz bulun. Yoksa benim başım belaya girecek!

Aliağa’dakilere bol eğlenceler, aman kuş sütünü dikkatli için ; Aliağa'nın denizi hemen derinleşir… Dikkat edin. Saygılar selamlar..

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..