Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '07

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Devlet çocukları böyle mi koruyacak?

Devlet çocukları böyle mi koruyacak?
 

Bu akşam Show Tv’de haberleri izlerken İstanbul’dan bir haber vardı. Birkaç günlük bir bebeği hasta olmasına karşın babası hastaneye götürmüyormuş. Çünkü babanın devletle bir hesabı varmış. Birkaç gün önce bebek rahatsızlanmış, hastaneye götürmüş ama o hastaneden şikayetçi olup bebeği alıp gitmiş. Ona göre hastanede bebekten çok fazla kan almışlar. O da şikayet etmiş, şikayetinin sonucu gelip hastane kendisinden özür dilemezse çocuğunu hastaneye götürmezmiş. Genç bir muhabir baba ve anneyle konuşuyor. Anne belli ki çaresiz, kocasının sözünden çıkamaz. Babaya soruyor, ya bebeğe birşey olursa diye. Baba pek bebeğinin sağlığıyla ilgili değil, o devletle hesabının peşinde. Muhabirin konuşmalarından anlaşıldığına göre asıl haber dünmüş. Bugün gelişmeleri izliyor. Yani dün o haberi Türkiye izlemiş. Ertesi günü haberci haberinin peşini bırakmamış ama devlet o haberle ve bebekle ilgilenmemiş.

Olması gereken şudur: Devlet bu haberi ihbar kabul eder, oraya ambulansını, doktorunu ve polisini gönderir. Doktor, bebek hasta derse anneyle beraber ambulansa konulur ve hastaneye götürülür. Baba direnirse polis görevini yapar ve gözaltına alır. Bebeğin tedavisi bitene kadar ya da aklı başına gelene kadar gözaltında kalır. Bu bebeğin korunması adına yapılır.

Yasal durum böyle yapmaya uymuyor mu? O zaman TBMM Başkanı meclisi hemen toplantıya çağırır, yasal düzenlemeler yapılır. Nasıl olsa, buna hayır diyecek bir milletvekili çıkmaz. O gün Cumhurbaşkanı onaylar ve ertesi gün bebek hastaneye götürülür ve tedavisi yapılır.

Devlet çocuğuna sahip çıkmalıdır. Ailesi sahip çıkmıyorsa, çıkamıyorsa o zaman gerektiğinde çocuğu onların elinden alır. Bu çocuk haklarının gereğidir.

Bu akşam başka bir haber daha vardı. 10 yaşındaki çocuğunu uyuşturucu satmaya zorlayan babanın gözaltına alındığını, çocuğun da devlet korumasında bir yurda yerleştirildiği haber... Devlet burada çocuğu korumuş. Çocuğun korunması gereken her durumda böyle davranış bekliyorum.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..