Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '07

 
Kategori
Fotoğraf
 

Bu çiçeğin adını bilen var mı?

Bu çiçeğin adını bilen var mı?
 

Bu yaz fotoğrafını çektiğim bir çiçeğin adını merak ettim. Balta girmemiş ormanlarda, dünyada henüz görülmemiş ve literatüre girmemiş bir bitkiden ve çiçeğinden sözetmiyorum. Şehrin içindeki yaya kaldırımının kenarında büyümüş bir çiçek bu fotoğraftaki. Eğer iki adım ötedeki ormanda çekmiş olsaydım bu fotoğrafı, yazımda onu yeteri kadar abartıp balta girmemiş ormanda çekilmiş olduğunu yazardım.

Fotoğrafların tarihleri 29 Haziran ve 1 Temmuz 2006. Bitkinin çiçek açtığı mevsimle ilgili bilgi versin diye tam tarihi verdim. Fotoğrafı Altınoluk’ta deniz seviyesinde biryerde çektim, yani Ege Denizi ikliminde yetişiyor.

İnebolu’da çektiğim ve menekşe diye fotoğraflarını yayınladığım çiçeklerin çuha çiçeği olma olasılığını öğrenince, o zamandan buyana emin olmadan birşey yazmak istemiyorum. Internet’te doğa sayfalarında, çiçek sitelerinde dolaştım, ansiklopedilere baktım. Adını bilmeden araştırma yapmanın ne kadar zor olduğunu öğrendim.

Şu anda birçok yerde yoğun olarak imaj tanıma ve işleme konusunda araştırma-geliştirme çalışmaları yapılıyor. Özellikle insan yüzlerini ve bazı objeleri tanıma konusunda tam başarı sağlanıyor. Bu çalışmalar daha çok güvenlik amaçlı olduğu için günlük yaşamımızda henüz yerini almadı. Yani ben şimdi bu çiçeğin fotoğrafın “kopyalayıp” bir arama motorunun “arama” penceresine “yapıştır” diyerek benzerlerini arayamıyorum. Fotoğrafı verip, Internet’te o fotoğrafa benzeyen fotoğrafları ve ilintili web sayfalarını bulacağımız günlerin geleceğini ve çok yakında olduğunu biliyorum.

Fotoğraf arşivimizin ana klasörünü üzerinde farenin sağ düğmesine basıp, artık albümümüzde fotoğrafını olmasını istemediğimiz kişinin/kişilerin fotoğraflarını aramak için “Ara” penceresine bir yüz fotoğrafı “yapıştırıp” “ara”düğmesine basıyoruz ve çıkan fotoğrafları seçip “sil” diyoruz. Bu kadar kolay olması da iyi değil galiba.

Bir yazı yazıyorum, ilkokul öğretmenimi anlatıyorum. Orada iki fotoğraf kullanacağım: öğretmenimle o zaman çektirdiğim fotoğrafım ve öğretmenimin penceremden gördüğüm evinin fotoğrafı. Önceki gün bu yazıyı yazdıktan sonra fotoğrafı bulmak için o kadar çok zaman harcadım ki. O zaman düşündüm, fotoğrafları aramak için fotoğrafı anlatan metin yazıp arama yaptırmak ne güzel oldurdu. Bu arama daha uzun zamanlarda olacak ama mutlaka olacağına inanıyorum.

Fotoğraftaki çiçek bu yazı için bir giriş değildi yalnızca, çiçeği sormak için yazmaya başladım, diğerleri sonradan düştü bu yazının içine.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..