Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '07

 
Kategori
Futbol
 

Sarı kırmızılı gençler, Ali Şen ve alçaktan uçanların yakıtı

Sarı kırmızılı gençler, Ali Şen ve alçaktan uçanların yakıtı
 

Son günlerde televizyonda seyrettiğimiz bir reklamda üzerlerinde sarı-kırmızı formalar bulunan gençlerin arabasının benzini bitince yolda kalmışlar. Galatasaray adı kullanılmıyor, bunun için kurumsal izinler ve çok para ödemek gerekmiş olabilir. Formaların da Galatasaray’ın renkleri dışında benzerliği yok. Ancak her gören seyirci bu gençlerin Galatasaraylı olduklarını anlıyor.

Yolda kalmış ve maça yetişemeyeceklerini düşünürlerken bir araba yanaşıyor, seviniyorlar. Ancak direksiyondaki kişinin Ali Şen olduğunu görünce hayal kırıklığına uğruyorlar.

Reklam serisinin ikinci filminde Ali Şen gençleri reklamı yapılan benzinliğe götürüyor ve onlara benzin alıp gönderiyor. Reklam hızla benzinlikten ayrılan bir arabanın ardından "alçaktan uçanların yakıtı" diye bitiyor.

Bu reklama Galatasaraylılar çok bozulmuşlar ve dava edildiği şeklinde haberler çıktı. Bundan dolayı mı olsa gerek, bilmiyorum, son günlerde reklamda yalnızca maç sloganları, Ali Şen, hızı araba ve "alçaktan uçanların yakıtı" yayınlanıyor. Galatasaralılar daha önce seyredenlere çağrıştırılıyor.

Bu reklamdan "Galatasaray küçük düşürülüyor" sonucu çıkarmak fanatizmin tanımında kullanılabilecek bir örnektir. Ben bir Fenerbahçeli olarak aynı senaryoyu, yolda kalan Fenerbahçeli gençler ve Adnan Polat ile izlesem çok hoşuma giderdi. Bu senaryo futbolda barış için güzel bir mesajdır.

Bu reklamda tek bir sorun var sondaki "alçaktan uçanların yakıtı" sloganı. Trafik alçaktan uçanların alanı olarak görüldüğü için trafiğimiz bu durumda. RTÜK ve Reklam Özdenetim Kurulu’nu reklamlardaki toplumu yanlış yönlendirecek mesajları engellemeye davet ediyorum.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..