Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '21

 
Kategori
Gelenekler
 

Boş Kaplar

Beyin başlangıçta bomboş ve bembeyaz bir kâğıttan başka bir şey değildir aslında. İlk göz açılınca çevreyi tanıma uğraşıyla başlayan süreç çevrede gördüklerini dinleye dinleye bulunduğu kaba konan bir sıvı gibi o şekli almaya çalışır. Hiçbir kap öyle sanmayın ki tesadüfen yapılmış olsun. Her kap birileri tarafından, bir usta tarafından yapılmıştır.

Ustalığının derecesi toplumun kalitesini inşa etmek için oldukça önemli hatta en önemli unsurdur. Örneğin Amerika’daki toplum kabını inşa eden usta veya ustalar, Çin’deki kabı inşa edenler, Afganistan’daki toplum kabını şu anda bizzat inşa etmeye çalışan masonlar (usta ya da freemason kelimesinden türetilmiş olup, “hür duvar işçisi” demektir. Masonluk çeşitli biçimlerde mevcut olup üyelerinin tek manevi ve metafizik idealleri paylaşması ile karakterize olur diye açıklanmış Wikipedi’de)önemli bir uğraş verirler.

Eskiden toplum mimarları kısıtlıydı kontrol altında değildi. Her birey kendi ailesinde kendi kendine çocuğunu yetiştirirdi. Şimdiler yani 21. yüzyıl başka bir çağ artık. Etkileşim çok daha fazla. Sistematik olarak birbirinin aynısı olarak kurulan okullar, kişisel yetenekleri geliştirmekten daha önemlisi üretimin eksik kalan ayaklarını bir anlamda tamamlarken, insanlar bu konuda daima bir yarışma halindedir. En çok pul biriktirme uğraşı hayatın en önemli gayesi haline gelmiştir. O pullar insan dâhil her şeyi satın alıyor.

 

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..