Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Bravo bize…

Bravo bize…
 

Tarihimiz boyunca dost ve kardeş olduğumuz Azerbaycan ile de bir kriz yarattık. İzledeiğimiz harika dış politikaya bizim dahil hiç kimsenin aklı ermiyor. Nasıl mı? Sıra ile bir bakalım;

*Ermenistan Dağlık Karabağ dahil bir kısım Azeri topraklarını işgal etmiş ve çıkmaya da niyeti yok. Hocalı katliamı daha bellağimizde tapataze duruyor. Bizde Ermenistanın Azeri topraklarından çıkmasını sağlamak adına sınır kapılarımızı açmıyoruz. Ermenistanı batıya bağlayacak yol Türkiye’den geçtiği için bu çok önemli.

*Aynı Ermenistan bizim doğu anadolu topraklarında gözü olan, bunu kendi haritalarında açıkça gösteren, bizi sıkıştırmak adına batı ile işbirliği yapıp bir çok ülkede soy kırımı resmen tanıtan, bize düşman ama gücü yetmeyeceği için politik arenada güreşmeyi yeğleyen bir devlet.

*Biz ne yapıyoruz? Milli maçı bahane edip dost olmaya çalışıyoruz. Onların istek ve söylemlerinde bir değişiklik yok.

*Devam ediyoruz. Bazı AKP milletvekilleri en kısa zamanda sınırı açacağımızı söylüyor. Nedeni “Biz komşularımızla sorunsuz yaşamak istiyoruz” Muhalefet ve aklı başında bir kısım basın, “Kardeş Azerbaycana yanlış yapıyorsunuz” deyince “Yok efendim onlara sürekli bilgi veriyoruz” diyorlar.

*Obama sınırın açılması gereğini belirtiyor. (Belli ki Amerikanın çıkarı o yönde) Bizmkiler alkışlıyor. Sanki Amerikan milletvekililer.

*Bu gelişmelere Aliev çok sinirleniyor. Aşırı fevri tavır takınıyor. Buyurun size dört dörtlük kriz. Amerikan çıkarlarına hizmet için dost ve kardeş Azerbaycanı kaybetme aşamasındayız.

*Sayın başbakan içerden ve Azerbaycandan yoğun tepkiyi görünce, tatilde olmasına rağmen “Karabağ sorunu çözülmeden adım atmayız” diyor.

*Aynı saatlerde Ermenistan cumhurbaşkanı milli maçım oynanacağı 7 Ekim tarihine kadar sınır açılacak diyor.

Bunun adı nedir allahaşkına? Millet vekilleri başka söylüyor, Başbakan başka.

Obama son derece rahat sınırlar açılmalı diyor. Demek bir bildiği var. Bir Amerikan başkanı yeterli bilgisi olmadan bu tür hassas konularda bu kadar kesin konuşmaz.

Yarın öbür gün ruhban okulu açılması konusunda benzer şaşkınlıkmı yaşayacağız. O konuda da bazı sözler mi verildi? Yoksa Obama bizim anayasamızın bu günkü haline göre o okulun açılamıyacağını bilir.

Biz ne zaman hükümetin sözüne güvenip rahat bir uyku uyuyacağız?

Esen kalın. 10/4/2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..