Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '06

 
Kategori
Haber
 

Britney Spears'ın videosu

Britney Spears'ın videosu
 

Kevin Federline, eşi şarkıcı Britney Spears’tan yüklü bir tazminat ve çocuklarının velayetini alabilmek için balayında kaydettikleri sevişme görüntülerini satışa çıkarmış. Bu görüntüler için 52 milyon dolar istiyormuş Federline...

Artık böyle şeylere alıştık. Yani şöyle şeylere: İki kişi, iki insanın birlikte yaşayabileceği en güzel ama o derecede de gizli kalması gereken bir eylemi gerçekleştirirken nedense bunu tarihsel öneme sahip bir olaymış gibi videoya kaydetme gereği duyuyorlar. Çekilirken iyi; birlikte nasıl göründüklerini kendi kendilerine seyrederken de sorun yok. Ancak hep öyle iki kişilik bir sır olarak kalmıyor o görüntüler. Belli ki o ikiliden biri, daha çekilirken ilerde paraya ve güçlü bir silaha dönüştürülebilecek bir yatırım olarak bakıyor bu görüntülere.

Son yıllarda bu tip pazarlama ve şantaj yöntemi çok sık gündeme gelir oldu. Bu gidişle artık insanları iki temel kategoriye ayırmamız gerekecek: Sevişme kaseti olanlar ve olmayanlar... Kendi cinsel maceralarının yönetmeni, senaristi ve oyuncusu olma eğilimi o kadar yaygınlaştı ki, sanırım ortaya çıkanlar buzdağının görünen kısmı sadece. Ülkemizde de efendiliğine, hanımefendiliğine toz kondurulmayacak nice ünlünün bir zamanlar bir yerlerde nice değerli belgesel çalışmalarına imza attıkları ortaya çıktı sonradan.

Spears’a geri dönecek olursak; burada benim aklımı kurcalayan iki temel soru var: Birincisi, Spears’ın kocası ve çocuklarının babası olacak adamla ilgili. Bir insan nasıl olabilir de şimdi olmasa bile bir zamanlar sevdiği, aynı yatağı paylaştığı ve çocuklarının annesi olan bir kadının en mahrem halini başkalarına pazarlayabilir? Bir de bunu çocukların velayetini almak için yapar? Böylesi iğrenç bir yöntemle istediklerini alsan ne olacak? Hadi aldın diyelim; o çocuklara ilerde ne diyeceksin? Nasıl bir örnek olacaksın? O görüntüleri izletip, "Bakın yavrum, sizin anneniz bir melekti ama ben ona kelek attım" mı diyeceksin?!

Aklımdaki ikincisi soru ise Britney Spears’ın 130 milyon dolarlık serveti... Spears henüz yirmi beş yaşında bir genç kadın. Yaptığı iş şarkıcılık, şarkı sözü yazarlığı... Olağanüstü bir sesi ya da müzikte öyle bir çığır açmışlığı falan da yok. Yeryüzünde çok benzeri var. Gözümüz yok, Allah daha da çok versin ama sıradan denebilecek bir şarkıcı nasıl oluyor da bu kadar kısa sürede böyle bir servet edinebiliyor? Bu nasıl bir sistemdir? Yirmi-yirmi beş yıl okuyup ondan sonra da bir laboratuvarın dört duvarı arasına gönüllü biçimde hapsolan bir biliminsanı ömrü boyunca kazanabiliyor mu bu paranın yüzde birini? Binlerce öğrenci yetiştiren bir öğretmen, üniversite hocası kazanabiliyor mu? Bir işçinin o parayı kazanması için kaç yüzyıl yaşayıp çalışması gerekiyor, kolayca hesaplanabilir mi?

Bir yanda günde yarım dolarlık gıda harcaması yapılamadığı için milyonlarca çocuk açlıktan ölürken öte yanda iki çocuğun velayeti için elli iki milyon dolarlık bir pazarlıktan söz edilebilmesi nasıl da çıldırtan bir çelişkidir? Bir yanda ömür boyu aylığı kırk dolara en ağır işlerde çalışıp bu dünyadan bir sivrisinek kadar bile zevk almadan göçüp giden milyarlarca insan varken öte yanda bazılarının on dakikalık zevk görüntülerini milyonlarca dolara satabilmesi ne dehşetengiz bir yabancılaşmadır? Aynı zamanlarda, aynı dünyada mı yaşıyoruz yoksa farklı galaksilerde, binlerce yıllık zaman farkıyla mı?

İçinden akıl yoluyla çıkılabilecek bir iş değil bu. Sanıyorum aklımızla başetmeye kalkışıp onu tümden kaybetmemizi önlemek için de Britney’in kalçaları, göğüsleri ve hamile göbeği dayatılıyor burnumuza habire...

 
Toplam blog
: 431
: 3853
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Anahtar kelimeler: Antep, İstanbul, Haziran, İkizler, Beşiktaş, MÜ İletişim Fakültesi, Gazetecilik. ..