Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Bu dünyayı düzenleyenler!

Bu dünyayı düzenleyenler!
 

Bugün uzun bir aradan sonra ilk defa yazmak geldi içimden. Biraz komplo teorileri, birazda beyin jimnastiği yapalım beraberce. Dünyadaki siyasal ve ekonomik gelişmeler acaba bizlere sunulduğu gibi mi cereyan ediyor hiç düşündünüz mü? İnternette şöyle bir sörf yapınca ilginç yazılarla karşılaştım. Bunları sizinle paylaşmak istedim. Saddam Hüseyin ile Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) suikastla koltuğundan indirilen iki başkanı, John F. Kennedy (JFK) ve Abraham Lincoln arasında bir benzerliği hiç düşündünüz mü? Hatta bunların arasına Mustafa Kemal’in ölümünü de koyabiliriz. Çünkü Mustafa Kemal de mason locasına karşı, biliyorsunuz Türkiye de ki bütün mason localarını kapatmıştı. 1.derecede mason olan Dr. Mim Kemal tarafından yanlış kenin tedavisi uygulanarak karaciğerleri iflas ettirilmiş ve masonlar tarafından öldürüldüğü hala iddia edilmektedir.

Bu benzerliği anlayabilmek için cebinizdeki Amerikan banknotuna bir göz atmanız gerekiyor. Ön yüzündeki FEDERAL RESERVE NOTE yazısını gördünüz mü? Şimdi John F. Kennedy ile başlayalım hikâyemize. John F.Kennedy ( JFK), vatansever ve zeki bir başkandı. Eğer ABD Şu an teknolojide süper güç konumunda ise bunu JFK’in kısa süren başkanlığı döneminde başlattığı bazı projelere borçludur. Kennedy 4 Haziran 1963 tarihli bir emirle Amerikan banknotlarında gördüğünüz FEDERAL RESERVE NOTE yazısını sildirmek istemiştir.

Bunun ne anlama geldiğini birazdan daha iyi anlayacağız. Federal Reserve Bank, çoğu kişinin zannettiğinin aksine Türkiye’deki Merkez Bankası’nın karşılığı bir banka değildir. Hatta çoğu Amerikan vatandaşının zannettiği gibi Amerika Birleşik Devletleri’nin bir kurumu da değildir. Federal Reserve Bank (FRB), aralarında kan bağı ve Şirket bağı olan, sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek birkaç ailenin ve şirketin sahip olduğu özel bir bankadır.

Bank of England’ın sahibi Rothschilds ailesi FRB’nin gerçek sahibidir. Rothschild ailesinin Amerika’daki temsilcileri olan Morgan gibi Amerika’nın bilinen dev firmaları FRB’nin yönetimini elinde tutmaktadır. Bunlara ilave olarak Chase Manhattan’ın sahibi Rockfeller ailesi gibi birkaç zengin aile, Texaco gibi petrol Şirketleri de FRB’in sahipleri arasında. Sistemin çalışmasına gelince: ABD’nin piyasaya süreceği para FRB’nin matbaalarında basılıyor. FRB, bu banknotları ABD’ye borç olarak veriyor. Yanlış okumadınız. ABD, FRB’den aldığı kâğıtlar karşılığında FRB’ye faiz ödüyor. Piyasaya sürülen banknotların karşılığının olup olmadığına bakılmıyor.

Nasıl olsa kimse karşılığını sormuyor, karşılığını soran çıkarsa defteri dürülüyor, İşte JFK, bu “borç para vererek devletten faiz toplama gücünü” FRB’nin elinden almak istemiştir. JFK’in 4 Haziran 1963 tarihli ve 11110 sayılı emri ile Amerikan hükümetine kendi parasını kendi basması yolu açılmıştı. Amerikan Hazinesi, kasasında tuttuğu gümüş karşılığında basacağı banknotları piyasaya sürebilecekti.

ABD, artık FRB’ye faiz ödemek zorunda kalmayacaktı. Kennedy’nin bu emri aynı zamanda FRB’nin iflası anlamına geliyordu. Kâğıt basıp yüklü miktarda faiz geliri almak gibi tatlı bir ticaret sona ermek üzereydi. 22 Kasım 1963 tarihinde Kennedy suikaste uğradı ve öldü. Kennedy öldürüldükten 5 ay sonra Amerika yine eskiden olduğu gibi FRB’den aldığı kağıtları (dolarları) piyasaya sürüp, FRB’ye faiz ödemeye devam etti. Ne büyük tesadüftür ki Abraham Lincoln de ulusal para politikasını düzenleyen bir yasa çıkarttıktan sonra suikaste uğramıştı.

ABD dünya da ki gücünü koruyabilmesi için Dolar’ın dünya parası olmasını devam ettirmek zorundadır. Doların gücünü kırmaya çalışan ülkeleri Amerika zamanla bu ülkelerde (Irak, Iran, Suriye, Venezuela, etc) huzursuzluk yaratıp, oradaki yönetimi kendi çıkarları doğrultusunda değiştirene kadar mücadele edecek. Aslında savaşın nedeni de budur. Bu işe Saddam’la başladı Irak da ki milyonlarca insanın canı pahasına devrildi şimdi Amerikan yanlısı yönetim oluşturuldu. Ortada çok büyük bir “Pasta” var (dünya ekonomisi) Amerika, daha doğrusu malum aile kazanmak zorunda, yoksa dünyada süper gücünü EURO ya kaptıracak. Bildiğiniz gibi İngiltere malum aile nedeni ile Euro ya geçmedi. İnşallah bundan böyle siyasal ve ekonomik değerlendirme yaparken yukarıda anlatılanlar sizlere ışık olur.

www.itp.tv.tr

 
Toplam blog
: 65
: 1528
Kayıt tarihi
: 08.02.08
 
 

Ben Ankara'nın Polatlı ilçesinde 1962 yılında doğdum. Tahsil hayatımı Ankara'da tamamladıktan ve ..