Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '14

 
Kategori
Dünya
 

Bu gezegen bizim olduğuna göre onunla topaç gibi oynayabiliriz

Bu gezegen bizim olduğuna göre onunla topaç gibi oynayabiliriz
 

Biz dünyanın kuralarına göre yaşıyoruz. Saldırgan ideallerimiz ve bilinçsiz işgallerimiz dışında dünyaya gücümüz yetmiyor. Oysa babamızın malı gibi kullandığımıza göre bu dünya bizim. Şeklini beğenmiyorsak değiştirmek de dâhil onunla ilgili kafamıza göre tasarruf edebiliriz.

Yalnız sanki bu dediklerim doğru değil gibi. Sanki dünyanın bizden başka sahibi (her şeyin sahibi Allah, o ayrı) var sanki. Gökler yani galaksi imparatorluğu sanki dünyayı sahipleniyor ve istediğimiz gibi kullanmamıza izin vermiyor. Baş edemediğimiz fırtınalar, depremler, küresel ısınma, dünyamıza çarpacak kuyruklu yıldız, dünyaya düşecek göktaşı söylentileri… Tabi zavallı uzay cemahiriyesinin hiç ilgisi olmayabilir yani bütün bunları biz yaratıyor olabiliriz.

Bu şaka gibi saçma yazıyı yazma amacım dünyayı sahiplenme duygumuzu artırmak. Koruyalım ama kafamıza göre işimize yarar değişiklikler de yapalım altımızdaki bu topta. Karınca gibi yaşamayalım, sonuçta her şeye hükmeden insanız biz.

Gerçekten dünya altımızda pek bir sahipsiz gibi duruyor. Ve üzerinde biz de öyle. Biz ona sahip çıkalım, o da bize. Bizim bir birimizden başka kimimiz var. Bu gezegen bizim olduğuna göre onunla zaten topaç gibi oynuyoruz; ama yapmak için değil, yıkmak için…

Uzay keşiflerimiz dünyayı beğenmediğimiz için değil; zira bir yandan Mars dağlarına tırmanırken öbür taraftan b…klu derelere villa dikiyoruz. Hem zaten oralar işimize yarasa da almayacağız ki, görmek için gidiyoruz, elimizde kılıç mı var?

Ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde önümüze fazla seçenek çıkmıyor ne yazık ki; yapan yapmış zaten,  top gibi önümüze koymuş… Üzerinden gitmek pek bir zahmetli, üstelik kuşları ürkütüyoruz; dünyanın içine bir yandan girip diğer yandan çıkacak otoban yapsak… Türkiye Kato dağından girsek Peru Maçu Piçu’dan çıksak. Nasıl olur demeyin, yerin altı altın dolu deyin, Amerikalı altın arayıcıları yapar. Apollo bilmem kaçı da araç olarak kullanırız. Yemenli hacı baba fişfiş biner saatte bilmem kaç Apollo bilmem kaça dakikada Maçu Piçu’da. Deve sütünden bıkmıştır garibim Lama sütüyle kahvaltı yapsın; gerçi ikisi de deve ya…

Ya da kuzey kutbunun buzullarını eritsek diyorum… Sular akmadığı zaman rahat banyo yaparız, ya da son kez banyo yaparız. Adalet mi bu, bir yanda buz dağları diğer yanda su dilenen Afrikalı. Aptal senarist kendi encamının senaryosunu yazarmış, bu dediğimiz zaten olacak gibi, küresel ısınma hazretleri buyurdu, gösterecekler bize kuzey buz dağlarıyla banyo yapmayı!

Hani olağanüstü bir güce sahip olsak, dünyayı topaç gibi çevirsek, tam dönmeden bıraksak, Grönland Uganda olsa. Hem kutup ayıları biraz ısınırlar hem de İdi Amin’in yanıp kavrulmuş ruhu biraz serinler. Biz de her halde Anraktika yakınlarında köpek balıklarının midesinde oluruz!

Aslında topacımla daha çok oynamak istiyorum ya beyaz amca kulağımı çeker, topacımı elimden alır. Zaten rüyaydı, dünyayı kim bize veriyor ki. Sadece çöplüklerinde oynama hakkımız var.

  

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..