Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '08

 
Kategori
Haber
 

Bu haber ve resimde bir tuhaflık var

Bu haber ve resimde bir tuhaflık var
 

G20 toplantısında Türkiye'yi temsil eden Bakan Şimşek ve TCMB Başkanı Durmuş Yılmaz.


'Brezilya'nın Sao Paolo kentinde hafta sonunda yapılan görüşmelerde, G-8'den daha etkin ve geniş bir grup oluşturulması konusu ele alındı. Toplantıda, G-20'nin, küresel ekonomik konularını çözümünde ya daha etkili bir kurum olarak yapılandırılması ya da, G-8'in, G-15 şeklinde genişletilmesi istendi.

Fransa'nın da sanayileşmiş ülke olarak desteklediği önerinin, 15 Kasım'da Washington'da, ABD Başkanı George W. Bush'un ev sahipliğinde gerçekleşecek olan ve Türkiye'yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil edeceği, dünya ekonomisinin masaya yatırılacağı G-20 Liderler Zirvesi'nde de görüşülmesi bekleniyor.

Brezilya, Rusya, Çin ve Hindistan'ın bu grup içinde yer alması, ardından da, diğer bazı “Etkin Yükselen Piyasalar”ın da bu oluşum içinde bulunması dile getirildi. G20'nin Brezilya'daki toplantısında Türkiye'yi Devlet Bakanı Mehmet Şimşek temsil etti.'

İyi güzel de bu haber eksik değil mi, Mehmet Şimşek'e Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da eşlik etmedi mi? Bu G20 toplantılarında bir temayül değil midir? Sadece bir değil tüm gazetelerde es geçilen bu noktaya yandaki resime bakarak ulaşamaz mıyız? Hatta bu resimden T.C. Merkez Bankası Başkanı'nın Mehmet Şimşek'i simültine tercümeyle dinlediğini göstermiyor mu? Eğer Merkez Bankası Başkanımız İngilizce konuşamıyorsa, ve ben Mehmet Şimşek'in yerinde olsam, sırf Durmuş Bey'e o kulaklığı taktırmamak için Türkçe konuşur, salondaki diğer tüm herkese bunun pahasına kulaklık taktırırdım. Ah keşke bütün salonu görebileceğimiz bir resim bulunabilse.

Asıl daha acı görüntü, salonda Mehmet Şimşek'i simültine tercümeyle dinleyenin tek katılımcının Merkez Bankası Başkanımız olma ihtimali olurdu. Belki de öyledir... Kim bilir.. Tabi Durmuş Bey, Mehmet Şimşek'i ekonomik anlatırken Türkçe kullanırsa ne kadar iyi anlar, veya Mehmet Bey ekonomik jargonda meramını Türkçe nasıl anlatır? Bu soruların hepsi aynı kapıya çıkıyor aslında. O da şu, T.C. Merkez Bankası Başkanı İngilizce bilmiyor. Halbuki İngilizce bilmeyene akademik paye vermiyorlar artık. Bilmesi şart mı? Hayır değil. Ama neyse bunu günün resmi olarak seçtim. Resimde görünenden fazlasını anlatmaya çalıştım ama umarım başarmışımdır. Amacım bağcıyı kovmak değil, üzüm yemek...

 
Toplam blog
: 26
: 916
Kayıt tarihi
: 03.11.08
 
 

Nobel ödülü sahibi isimlerin bile sabah ilk iş olarak bloglarına 'bugün başıma çok ilginç bir olay g..