Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '14

 
Kategori
Güncel
 

Bu infaz kararı zeytin ağaçlarına mı, Erdek halkına mı?

Bu infaz kararı zeytin ağaçlarına mı, Erdek halkına mı?
 

Erdek page sayfasından alınmıştır.


Bandırma ve Erdek civarında yaklaşık 40 – 50 bin adet zeytin ağacı kesilecekmiş. Çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanan çevre düzeni planı gereğince 5 bin hektarlık alana sanayi ve depolama tesisleri kurulacakmış!

AKP hükümetinin zeytin ağaçlarına olan düşmanlığını bilmeyen kalmadı! Onlar yaptıkları açıklamalarda her ne kadar adını çevre ve düzenleme, termik santral projesi koysalar da aynı günlerde sosyal medyada AKP yandaşlarınca yapılan zeytin boykotu çağrısı hepimizi şoke etti!

Her ne kadar Twitter ve Facebook gibi sosyal medya ağlarında daha çok Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın fanatikleri arasında paylaşılan zeytin boykotu çağrısı aklı başında insanlarca ti’ ye alınsa da olayın korkutucu boyutu bu güne kadar kesilen zeytin ağaçlarının toplam sayısı ve kesilmeye devam edecek olmasıdır!

Ancak;

Söz konusu Bandırma ve Erdek bir başka deyişle Kapıdağ yarımadası olunca bana göre mesele Termik Santral ya da sanayi deposu falan değildir! Yer mi kalmadı sanayi deposu yapılacak? Boş arazi yok mu? Peki zeytinden başka ağaçlık alan yok mu?

İstemediğin kadar.

Ama asıl mesele 2014 Yerel seçimlerinde 60 yıllık bir geleneği yıkarak tarihinde ilk kez Kapıdağ’ın Erdek Merkez ilçesi dahil tüm mahalle ve köylerinde seçim sandıklarından açık ara fark ile Cumhuriyet Halk Partisinin birinci parti olarak çıkarak belediye başkanlığını kazanmasıdır. Yöre halkının sandık başında AKP iktidarına balyoz gibi indirdiği bu yumruğu hazımsızlıktır.

Erdek ilçesinin karşı kıyısında bulunan Bandırma’ya bağlı Şirinçavuş ile Hıdırköy Mahalleleri arasında kalan yaklaşık 5 bin hektarlık alan “Sanayi ve Depolama Bölgesi” olarak belirleyen AKP’ li çevre ve şehircilik bakanlığı Erdek’e hayat veren ve halkın neredeyse tamamının geçimini sağlayan zeytin ağaçlarını dolayısı ile zeytinciliği yok etmeye çalışarak açıkça yöre halkını cezalandırmak istemiştir. Ayrıca o bölgede kurulan sanayi kuruluşlarının atıkları doğru değerlendirilip arıtılmadığında bu atıklar çevre ve kişi sağlığı açısından tehlike oluşturacak ve Erdek körfezinin (denizin) kirlenmesine yol açacaktır. Dolayısı ile Erdek’e hayat veren diğer iki geçim kaynağı turizm ve balıkçılık sektörü de baltalanacaktır!

Yani asıl amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir!

Senaryo yazdığımı düşünenler olabilir elbette .. Ancak geçen son on iki yıla bakıldığında yaşanan gerçeklerin, atılan adımların ve gelinen son noktanın benim düşüncelerimi desteklercesine geliştiğini hatırlatmak isterim!

2002 yılından bu yana “kısasa kısas” mantalitesi içerinde yönetilmiyor mu bu ülke?

 
Toplam blog
: 47
: 648
Kayıt tarihi
: 31.03.07
 
 

Bandırma doğumluyum. İşletme mezunuyum. Amatör olarak uzun yıllar atletizmle uğraştım. Okul hayat..