Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '21

 
Kategori
Güncel
 

Bu Sıcaklara Kar Dayanmaz!

Şu günlerde dayanılmaz sıcak günler yaşıyoruz. Sıcaklar mevsim normallerinin çok üstünde. Gölgede 40 derece civarında, güneşte 50 dereceye çıkıyor. Bir laf vardır ya... Bu sıcaklara kar dayanmaz. Bilhassa yaşlılar evden dışarı çıkmaması lazım. Çıkan da güneşte başı açık yürümemeli, mutlaka şapka takılmalı.

BİLİNÇLİ KLİMA KULLANMAK 

Kapalı mekanlarda allahtan klimalar var. Ama bu sıcak havaya klima da kar etmiyor. Klimaya ayarladığım  derece ile oda sıcaklığı arasında neredeyse on derece fark var. Her kilmanın bir soğutma kapasitesi var. Klimaları bilinçli kullanmak lazım! Çok soğutsun diye en düşük dereceye 18'e düşürmek mahsurlu. Şayet böyle yaparsanız küçük odalarda soğuk hava dokunur, hasta olursunuz. Dışarıda 35-40 derece sıcaklıkta, klimanızın ayarını 25-26 derece ayarlamalısınız. çok soğutsun diye 18 dereceye düşürmek mahsurlu. Klimanız şişer ve soğutmaz. İdeali 25-26 derceye otmatik ayarlamak!

Klimalı odadan ani dışarı çıkmak da bilhassa yaşlılarda hastalık nedeni. Ani sıcak ortama çıkmayınız. 

ORMAN YANGINLARI

Şu günlerde havaların bu kadar sıcak olması, yangınlara da tetiklemektedir. Bilhassa orman kıyısında, ya da orman ile iç içe yaşayanlar dikkat etmek zorunda... Bilinçli olmak lazım, çocuklarımızı ateşle oyun oynamayı öğretmeliyiz. Bir ihmal ve dikkatsilik binlerce merrekarelik ormanlarımızın yok olmasını sebep olmaktadır. Ormalık alanlardan arabamız ile geçerken dışarı sigara izmariti atmak da, yangına neden olabilir. Bir çam ağacı 50 yılda zor yetişiyor, ama bir yangında yok olması dakikalık bir an yetiyor. Bu yangınla birlikte yüzlerce canlı hayvan da yok oluyor. Ormandaki en küçük karıncadan büyük baş hayvanlarımız yok oluyor.

Bilinçli olalım, sabotajcılara dikkat edelim, onları içimizde barındırmayalım.

Allah Ülkemizi orman yangınlarından korusun.

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..