Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '15

 
Kategori
İnançlar
 

Bugün artık dünyada Hristiyanım diyen bile yok; Hristiyanlık dini bitiyor mu?

Dünyayı görüyorsunuz, meydan Müslümanlara kaldı. Müslümanlar “Doğru bizdik, bu durum normal” diyebilirler ama bu, Müslümanlığın marifeti değil. Diğer din ve inançlarda zamana bağlı olarak güç kaybı oluştu. Müslümanlık dışında din ve inançlardan uzaklaşanlar Müslümanlığa girmediler.

Yaklaşık dünyanın 5.5 milyar insanında meydana gelen bu inanç erozyonu, iman zayıflaması din ve inançların artık yeniçağın insanını ikna edememesinin sonucu. İsa’ya Allah’ın oğlu diyorsun. İsa göğe uçtu, yeryüzüne dönecek diyorsun. Mehdi gelecek diyorsun. Bugünün dünyalısına bunları anlatmak zor.

Budizm falan semavi dinler noktasında din bile değil. Bu insanlar ateist. Hıristiyanlığı da dünyada öyle aman aman inanıp uygulayan fazla kimse yok. Yani bugün Hıristiyanların yarısının dinle ilgisi yok. Hıristiyanlık yanlış olduğu için böyle değil, din yanlış olduğu için böyle.

İslam dünyası ileri durumda olmadığı için Müslümanlıkta henüz Hıristiyanlık gibi bir erozyon yok. Ama yakın bir gelecekte Müslümanlığı da böyle bir sonuç bekliyor. Hele de eski tutucu anlayışlarda direnilirse erime daha önce de başlayabilir. Kaç gram necasetin abdesti bozduğu ile uğraşıyor, Müslüman olmayanlara “kâfir” diyorsun. Sen böyle deyince adamlar gülüyorlar “Ben kendi dinime bile inanmıyorum, ne kâfiri”

Gösterişli Papa törenleri sizi aldatmasın, artık Rahip, Rahibe, Manastır ara ki bulasın. Kiliselerde bir iki tören hepsi o kadar. Peki, Müslümanlık niye hala canlı? Müslümanların hayatı yok ki neyle oyalansınlar. Toplumsal baskı da var üstelik.

Hristiyanlığı ve diğer inançların kaybolmaya başlaması bilim ve teknolojinin gelişmesiyle ilgili. E bilim ve teknik de giderek gelişeceğine göre bu din ve inançları ilerleyen yıllarda tamamen ortadan kalkacağı, belli insan guruplarının hobisi haline geleceği söylenebilir.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..