Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

Bugün biz kazandık!

Bugün biz kazandık!
 

Bugün geri dönüşü bir daha asla olmayan bir yola girdi Türkiye. Bu yolun sonunda kim kazanacak? AKP bugün Cumhuriyet'ten kendisi ne anlıyorsa, onun olması gerektiğini, açıkça göstermiştir. 

Biz bunu zaten biliyorduk. AKP'nin ne olduğunu anlatmaya çalışıyor insanlar size yıllardır, siz gözünüzü kapatmıştınız. Bugün bir şeyler değişir mi? Bugün bu kavganın, en sert dönemeçlerinden biri yaşandı. Polis, bayramı kutlamak isteyenlerin üzerine gaz sıktı. 

O meydandaydım. Sabah saat 10.30'da vardım, coşkuyla meydana ulaştım. Buluştuk arkadaşlarımla, yakınlarımla. Uzakta kalmayalım dedik, meydana girdik. Marşlar, türküler... Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olamaz çalarken geldi ilk biber gazı. Biz gazın sıkıldığı noktaya biraz uzaktaydık, gazın sıkılması üzerine gaz bizi de etkileyince biraz açık alana çıkıp soluklandık ve tekrar alana geri döndük. Biraz durduk, durmadık, bir kez daha gaz sıkıldı, tazyikli suyla birlikte. Bütün bunların en şiddetli haliyle cereyan ettiği yerler görüş mesafemizde değildi, ama etkilenmemek de mümkün değildi, çünkü heykel meydanındaydık. 

Tam açık alandan arka tarafa geçmeye çalışırken, önümüze düştü bir biber gazı bu kez. Oradaki ara sokağa girdik, o esnada barikatlar yıkıldı ve SIhhıye'de buluştuk kortejle. Anıtkabir'e gittik, fotoğrafta gördüğünüz manzaraya... 

"Cumhuriyet'e ilk gaz sıkıldı" diye yazdı Cumhuriyet sonra.

Eleştirilecek noktası çok, ama Kılıçdaroğlu bugün en dik duruşlarından birini sergiledi. Tebrik etmek gerekiyor. Konuşurken titreyen sesinden anladığım, ağlamak üzereydi, ağlayabilir. Zayıflık değildir bu. "Savaşa mı gidiyorsunuz yahu" diyerek, günün en önemli cümlelerinden birini kurdu, kalktı buradan İstanbul'a gitti, orada yürüdü. Bu dik duruşunu her zaman gösterebilse keşke, tam kendisinden umudumu kesmişken birazcık daha umut aşıladı. 

1.5 milyon kişi varmış diyorlar, vardır. 

Bugün, ilk kez AKP eliyle müdahele edildi bayram kutlamalarına. AKP, bayramı halkın kutlaması talebindeki samimiyetini gösterdi, "benim olduğum yerde, benim istediğim gibi kutlayacaksınız" diyerek. Bugün biz kazandık, ama işin bugünle bitmediğini de biliyoruz! 

Bu işin sonunda biz kaybedersek, kimse için hiçbir şey güzel olmayacak.  Bugün bu kavga en sert gününü yaşadı. Göstermiyorlar ama, siz iktidar destekçileri olur da görürseniz ve hala aynı yolunuzda devam ederseniz size de yazık! 

Bugün, yüzünüze çarpılmıştır artık herhalde Cumhuriyet'in savunulması gereken bir şey olduğu. Anlamışsınızdır, bazı değerlerin tehdit altında olduğunu. Açık seçik görülmüştür sanırım. 

Bugün, bir şeylerin başlangıcıdır artık. Bugün de değilse, peki ne zaman?  

 
Toplam blog
: 142
: 1092
Kayıt tarihi
: 27.09.09
 
 

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakülteliyim. Seyahat benim için bir tutku, her fırsatta bir yerlere ka..