Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Bünyamin Gezer fenerbahçe düşmanıdır!!

Bünyamin Gezer fenerbahçe düşmanıdır!!
 

Ajitasyon, baskı, şiddet, kan, gözyaşı, ihtiras!


Emre belezoğlu 79. dakikada Yalçın'ın müdahalesiyle (!) yerde kaldı ve uzun süre bu pozisyona penaltı diye itiraz edildi. Tribünlerdeki binlerce taraftar kesin emindi penaltı olduğuna, futbolcular da emindi ancak hakem Bünyamin Gezer vermedi penaltıyı. Hem de bu pozisyonun 7-8 metre yakınında olmasına rağmen! Görmesine rağmen kasıtlı olarak vermiyordu o halde. Demek ki bu hakem de fenerbahçe düşmanıydı.

Bu hakem ki Kadıköy'de oynanan son FB-GS derbisinde maçı herşeye rağmen başlatmış ve "oynatmasaydım çok büyük olaylar çıkardı" diye kendini savunmuştu. Maç boyunca da seyircinin baskısı altında ezilmiş ve bütün takdir haklarını FB'den yana kullanmıştı. Ama olsundu, vermedi ya penaltıyı, demek ki fenerbahçe düşmanıydı.

Bakmayın siz maçtan sonra yine kıyametin kopmadığına, Antalyaspor bir gol bulsa ve maç 1-1 bitseydi o zaman seyredecektik gümbürtüyü.

Bence skora göre davranmamalıdır fenerbahçe taraftar grupları, bir açıklama da bu hafta yapmalıdırlar. "Verilmeyen penaltı yüzünden berabere kalsaydık ne olacaktı" demelidirler. Kadıköy'de oynanacak ilk maçta bu kez 50.000 kırmızı kart getirmeliler yanlarında.

Zaten Şekip Mosturoğlu maçtan sonra yine durmamış, hep kaybederken konuşuyor demesinler diye açıklama yapmış (iyi metod):

"Karşılaşmanın hakemi yüzde 100 penaltımızı vermedi. Dün Gençlerbirliği'nin attığı gol geçen hafta Deniz'in attığı golden daha da bariz şekilde ofsayttı. Bize diğer takımlara göre farklı sistem uygulanıyor."

Ligin sonu yaklaşıyor, germeye ve baskıya devam. Başka bir maçta hata yapılıyor, o bile konu oluyor. Diyor ki, "Başka maçlarda hatalar yapan hakemler bizim maçlarda neden bizim lehimize de hatalar yapmıyor? Biz de isteriz" Ama bu suçlamayı yaparken bir itirafta da bulunuyor:

"Dün Gençlerbirliği'nin attığı gol geçen hafta Deniz'in attığı golden daha da bariz şekilde ofsayttı." Yani diyor ki; "Bizim bir hafta boyunca nizami dediğimiz gol aslında ofsayttı."

Fırat Aydınus'la oynanan kupa finallerinde Beşiktaş'ı yenen bir takım aynı hakemi (hem de haksız yere) düşman ilan ediyorsa, bu hakemi de Galatasaray maçına rağmen düşman ilan etmelidir!

Maç boyunca her pozisyonda hakemle ve rakipleriyle kavga eden, her gergin ortamın içinde yer alan, buna rağmen maçı sarı kart görmeden tamamlayan emre belezoğlunu da ayrıca tebrik ediyorum. Haftalardır hep aynı davranışlar içinde yer alan bu adamı alkışlamaya devam eden fenerbahçe taraftar gruplarını da alkışlıyorum. Centilmenlik budur!

Kaptanı emre olan ne anlatsa boş..

Penaltılarının verilmediği söyleyen Mosturoğlu, Wederson'un ikinci sarıdan atılması gerektiğini, Emre'nin sarı kartı hakettiğini ve Antalyaspor'un verilmeyen penaltısını (Rıdvan Dilmen'in bile yazdığı gibi) da söylediği gün nazarımızda muteber olacaktır. Hakem fenerbahçeyi kollamıştır! FB bu maçı 60 dakikadan fazla bir süre 10 kişi oynamalıydı. Buna rağmen maçtan sonra yine hakemden şikayet etmek ayıptır. Şunu iyice anlamalıdır fenerbahçeli yöneticiler:

Artık taraftara şirin görünmek için provakasyondan ilk önce yöneticiler vazgeçmelidir. Çünkü hata sadece fenerbahçe aleyhine yapılmamaktadır. Asıl hata yapılan birileri varsa, o da üç büyükler gibi taraftar ve medya gücü bulunmayan Anadolu takımlarıdır.

Yazarın notu: Galatasaraylı Caner, "gol atmak için" ileriye çıkmanın ne olduğu konusunda ders almak için Andre Santos'u bir kaç kez izlemelidir.

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..