Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '10

 
Kategori
Spor
 

Bursaspor Hayallerinin Dahi Ötesinde

Bursaspor Hayallerinin Dahi Ötesinde
 

Bursaspor’un şampiyonluğu futbol tarihimizin en önemli olaylarından biri ve bu müthiş başarının bu seneye özgü bir durum mu yoksa futbolumuz için bir dönüm noktası mı olacağını zaman gösterecek ama bugün yapılması gereken yeşil beyazlıların nasıl büyük bir başarı yakaladığını sadece anlamaya çalışmak.

Yirmi altı yıldır üç büyük takımın şampiyonluğu kimselere kaptırmamasını, Bursaspor’un bu unvana ilk defa ulaşmasını veya Trabzonspor’un bir döneme sıkışmış altı yıllık performansı dışında hiçbir Anadolu takımının şampiyonluk ipini göğüsleyemediğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. İşte böyle bir ortamda daha dört sezon öncesine kadar ikinci ligde mücadele eden bir takımın tabiri caizse köpekbalıkları ile dolu bir havuzda bir uçtan diğerine yüzmeyi başarmasının adını varın siz koyun. Bu tarifsiz başarıya ister inanç, ister çalışma ister mücadele isterse güzel futbol adını koyun, bunların hepsi Bursaspor’un yazdığı tarih karşısında yetersiz kalacaktır.

Olaya şu açıdan bakalım, bugüne kadar biz şunu gördük: bir sezonda üç büyük takımımızdan hangisi kötüyse diğerleri şampiyonluk mücadelesine girer, eğer bu takımlardan ikisi kötüyse üçüncü takım zafere ulaşır; eğer üç takım da kötüyse aralarındaki en az kötü sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslerdi, ta ki bu seneye kadar. Bu sene Bursaspor bu makûs talihi yerle bir ederek tüm büyük takımları geçti ve zor değil imkânsıza yakını başardı.

Bugün Bursaspor’un günü, bu sene yeşil beyazlıların senesi. Yukarıdaki açıklamalar nedeniyle müthiş kelimesinin bile kifayetsiz kaldığı bir durumda Bursaspor’un şampiyonluğunun tek tanımı olabilir: “rüya”

Bursaspor bu sene sezonu şampiyon olarak tamamlayarak neredeyse bütçesi kadar bir gelir elde etti. Bu maddi olanaklar doğru kullanıldığında yeşil beyazlıların ligimizin beşinci büyük takımı olması ve hatta son yıllarda etkisiz bir görünüme sahip olan Trabzonspor’u geçmesi de olasılıklar dâhilinde.

Sahip oldukları milyonları son derece yanlış adamlarla çarçur eden “büyük” takımların arasından sıyrılmayı başararak bir başarı değil hayallerin dahi ötesini gerçekleştiren Bursaspor’a ve neredeyse bir takımımızın Şampiyonlar Ligi’ni kazanması kadar zor bir işin üstesinden gelen Ertuğrul Sağlam’ı ne kadar tebrik etsek azdır.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..