Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '10

 
Kategori
Siyaset
 

Büyük finali yaşatmayalım

Alevi Bektaşi dernekleri federasyonu başkanı Ali BALKIZ hassas bir konuya parmak basıyor birilerine bir şeyleri işaret ediyor görmeleri gerektiği konusunda konunun altını çizerek gözlerine sokuyor “Alevilerin siyasi talepleri kullanılarak AKP iktidarının kamufle edilmiş planları hayata geçirilmek isteniyor yasalarda yapmak istedikleri değişikliklerle bu taleplerine meşruluk kazandırmaya çalışıyorlar”

Aleykümhello Lavrens’in taşaronu kılıklı aklı evvel beyim!

Bir önceki kurultaylarında yaptığı konuşma ile ikiye böldüğü Alevi cemaatini yine müteakip davranış refleksi gereği tek kanat durumunda iftar daveti ile onurlandırmış gibi görünerek seçim yatırımı olarak kullanan ERDOĞAN ve tayfası şimdide aynı refleksi 7. inci Alevi Çalıştayında sergiliyorlar.

Lavrens diyorum çünkü senaryolara bakıldığında uluslar kaos tarihine tarihsel not olarak düşülmüş bir yöntem olan önce küçük parçalara böl taktiği ile ulus küçük hareket guruplarına bölünmek isteniyor.

Kürt’ler, Alevi’ler daha sonra Hanefi’ler, Hanbeli’ler, Şafi’ler, Laz’lar, Abaza’lar ve daha onlarcası sen ona verirsen ben de kendi payı isterim pisikolojisini tırmandırmak.

İslami literatürde mezhep statüsü olmayan 4 kitap ve 4 peygamber in dışında beşimci bir kitabı ve peygamberi olmayan Alevi refleksi yasalarda kendilerinin yok sayıldığını ifade etmeye çalışırken (Cami, Havra, Sinegog, Kilise) leri ibadethane sayan mantık neden Alevilerin ibadethanesi Cemevi’ni görmezden gelerek yok sayıyor diyor.

Hani dinin mensubusun ve hangi kitabı Resul ve hani Peygamber tarafından temsil ediliyorsun kendine kılavuz olarak aldığın Peygamber ve mürşit olarak aldığın Kitap hangisidir?

Eğer bu dört kitaptan birisi ise senin ibadethanen zaten var demektir ve senin ihtiyacın olan tek eksikliğin toplumsal iletişimini sağlayabileceğin sosyal lokallerin varlığıdır ki sosyal lokaller ibadethane statüsünde olamaz,

Yok ben bu dört kitabın dışında bir oluşumum diyorsan önce beşinci din olduğunu ispatlayarak Kitabı resul ve Peygamberinin rüştünü ispat ve kabul ettirmen gerekmektedir.

Birileri seni kullanıyor sen Muhammedi’sin sen Kitabı resule bağlısın ve senin ibadethanen zaten var ve asırlardır bu ulusun meşru dinidir dahası tüm ibadethaneleri meşrudur, senin sünni’den, Hanbeliden, Hanefi, den tek farkın Hz. Ali (RA) ın islama bakış fikriyatını, yaşam tarzını ve ideallerini diğerlerine göre daha fazla önemsemendir, senin bu farkın seni diğerlerinden ayrıcalıklı kılmaz sana özel bir statü sağlamaz eğer bunun böyle olduğunu kabul edecek olursak diğer 3 mezhebede aynı ayrıcalıkları tanımamız ve onlarında kendi cemaatlerini ayrıştırmamız durumu onlar ve biz konumuna taşımamız gerekir işte bu durumda birilerinin istediği final olur ve bizler bir bütün değil bir bütünün ayrıştırılmış, gücü elinden alınmış, zayıflatılmış küçük lokmaları oluruz.

Sayın BALKIZ evet sen çok haklısın Erdoğan kendi dışındaki küçük sivil talepleri kullanarak kendi siyasetinin büyük taleplerine zemin hazırlıyor.

İş adamlarının taleplerini kullanarak yeşil sosyeteyi yaratıp yeşil sermayeyi güçlendirdi,

Ekümenliği kullanarak azınlıklar yasası ile yabacıların mülkiyet edinme yasasını değiştirme yoluyla ülke topraklarının % 15 ini yabancılara sattı (toplamda ….metre kare …. İllerinin yüz ölçümüne eşit)

Kürt kardeşlerimizi temsil ettiğini söyleyen pkk yı kullanarak BOP eş başkanlığının verdiği görevleri gereği topraksal bütünlüğü zedeledi,

Alevi cemaatlerinin taleplerini kullanarak eğitim öğretim sistemini kökten yapılandırıyor,

Fettullah’ın talebeleri tüm bunlardan da önemlisi darbe meraklısı paşaları kullanarak TSK nin altını üstüne getirip bütün hiyerarşik yapılanmaları bozmakta, milli güvenlik zafiyeti yaratmaktadır, asker bu yolla ikiye bölünmüş oldu ki bu durum hiçte hayra alamet bir durum değil. Umarım benim gördüğümü aklıselim olanlarınızda görüyorsunuzdur bu fotoğraf iç huzurun değil hızla ve koşarak gidilen sınıflar / inançlar çatışmasının, ulus olmakla Muhammed’i olmanın, Laisizmle ulema takımının, Üniversitelerle medreselerin, tarafsız yargıyla recm meraklısı kadıların daha da beteri bir iç savaşın fotoğrafıdır.

Devlet ekaliyet kurallarını, devlet teamüllerini, devlet olma ahlakını ve erdemlerini, devlet olma sorumluluklarını kendi içyapısındaki kabalıklarla yeniden yapılandıran şekillendiren hükümet icraatları, davranış refleksleri ve halkla arasında ördüğü kalın duvarlarla vatandaşlarıyla arasındaki kan bağlarını inkâr etmekte kendi dışındakileri yok saymaktadır.

Eh bu durumda çıkacak bir iç savaşta (bu bir komplo teorisidir de diyebilirsiniz çünkü ben yakın geleceğin fotoğrafına bakınca sadece bunları görüyorum) yaşanması olası yüz binlerce ölüm olayının bu zat-ı muhteremleri pekte ilgilendirmediği gayet açık ve sarihtir,

Yüz binler ölecek meydan açılacak geriye kalan azınlık ise azınlık olmanın verdiği zorunlulukla bu zatları da kontrol eden güce teslim olacaktır.

Umarım “ki yanılmayı ben hepinizden çok istiyorum” ben yanılıyorumdur.

Alkadraz_Kuşçusu

01 Şubat 2010 İst

www.turksiirmektebi.com

 
Toplam blog
: 12
: 323
Kayıt tarihi
: 27.02.09
 
 

10 Mart 1962 İstanbul / Kadıköy - Kızıltoprak doğumlu biri kız 3 çocuk babası yaşadığı dünyadan önce..