Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '15

 
Kategori
Güncel
 

Büyük Zaferin 93.yılı resepsiyonuna "Kuran okunarak" başlanması ve değişen Devlet!

Büyük Zaferin 93.yılı resepsiyonuna "Kuran okunarak" başlanması ve değişen Devlet!
 

internetten alınmıştır


Tarihçiler Ağustos ayı için "zaferler ayı" derler... Gerçekten de Ağustos ayında tarih maceramızın dönüm noktaları denebilecek pek çok zafer kazanmışızdır... Bunlaın belli başlıları şunlar:

26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi

11Ağustos 1473 Otlukbeli Zaferi,

23 Ağustos 1514 Çaldıran Zaferi,

24 Ağustos 1516 Mercidabık Zaferi,

29 Ağustos 1526 Mohaç Zaferi,

1 Ağustos 1571 Kıbrısın Fethi

 30 Ağustos 1922 Büyük Zafer

Bunların dışında yine tarihimiz açısından önemli başka olaylar da var Ağustos ayında gerçekleşmiş... Ama önemli olanlar bunlar.

Bunlardan ilki olan Malazgirt Zaferi, Anadolu kapılarının bize açıldığı ve Anadolu'nun Türk Yurdu olma sürecinin başladığı zaferin adıdır.

Sonuncusu yani Büyük Taarruzla başlayan 30 Ağustos Zaferi ise, ebedi yurdumuz Anadolu'nun işgalci düşmandan temizlendiği günün adıdır.

Gerek yurt kapısının açıldığı Malazgirt Zaferi, gerekse Yurt kapılarının düşmana kapandığı 30 Ağustos Zaferi bütünüyle Müslüman Türk'ün imanı ve şecaati ile kazanılmıştır.

Aradaki bütün Ağustos günlerinde gerçekleşen devlet ve millet olarak varlığımız için değerli zaferler de yine aynı imanın eseridir.

Hiç bir kimse yoktur ki, tarihimizdeki zaferlerin bir tekinin bile iman zaferi olmadığını iddia edebilsin... Savaş taktiği, silah gücü, lojistik destek vesaire... Bunlardan bahsedebilirsiniz ama nihayetinde tüm zaferlerimiz askerlerimizin iman gücü ile kazanılmıştır.

Böyle bir milletin, böyle büyük bir zaferi anarken KURAN okuyarak başlamasından daha doğal ne olabilir?...

Ama, ne yazık ki, son 90 küsür yılımız da bizi nice zaferler kazandıran iman ve Kurandan uzak durmayı marifet sayan bir devlet yapılanmamız oldu. Bunun nedenlerini, niçinlerini bugün tartışmanın anlamı yok...

Bugün, konuşmamız gereken geleceğimizdir... Geçmişimizi bize kazandıran İmanımızı kaybedersek geleceğimizi kuramayız; bu açık bir gerçektir.

Cumhurbaşkanlığı makamının verdiği resepsiyona, bugün yani 30 Ağustos 2015 Günü Kuran okunarak başlanması Türkiye'nin kaybettiği "büyük geçmiş"ine yürüyüşün başlangıç günlerinden biri olmuştur.

Bugün bu resepsiyona Kuran'la başlamak bundan 93 yıl önce Kuran okuyarak düşman üzerine giden imanın yansıması olmuştur.

Burası Anadolu... Müslüman Türk'ün milyonlarca can vererek, kan dökerek kazandığı ebedi yurdu... Bu yüzden burada KURAN dinmez, EZAN susmaz, BAYRAK inmez...

Büyük Zaferi kazanan komutan Mustafa Kemal ve kahraman askerlerine müteşekkiriz... Ruhları şad olsun!

Bu arada, Zafer resepsiyonuna katılmayan HDP eşbaşkanı Demirtaş'a diyeceğimiz yok da MHP lideri Devlet Bahçeli'nin katılmaması anlaşılır gibi değil...

Türkiyede "devlet" değişirken Devlet de değişti... Ama birincisi  iyi anlamda ikincisi kötü anlamda...

Allah ıslah etsin!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..