Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Cadde ve sokağımızın ismini geri istiyoruz

KARTAL Belediye Başkanlığına;

Konu: Cadde ve Sokağımızın ismini geri istiyoruz

Yıllardan beri, KARTAL, Soğanlık Beldesi, Orta Mahallede bulunan FATİH CEDDESİ nin ismi "Vezirköprü"  olarak değiştirilmiş,  Benimde ikametgahımın bulunduğu sokak olan, KAZIM KARABEKİR SOKAKAĞI nın ismi  ise,"Ordu sokak” olarak değiştirilmiş ve YENİ tabelalar asılmıştır.

Yaptığımız görüşmelerde cadde içerisinde işyerleri bulunan vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerden anladığımız kadarıyla, cadde ve sokak sakinleri konulan bu isimleri benimsememiştir.

Kaldı kı, Fatih caddesinde ve K.Karabekir sokağına Vezirköprü ile Ordu ilini çağrıştıracak her hangi bir aile oturmadığı gibi yapılan araştırmalardan bu isimlerin konulmasını gerektirecek her hangi bir iz/ emarede bulunmamaktadır.

İsteseydi M.Kemal’i tutuklatıp, hapse atabilecek güce sahipken, emrine girip Milli mücadeleyi başlatan Önderlerinden biri olan Kazım Karabekir'in sokağımıza isim olarak konulmuş olması bize onur verir.

Diğer taraftan Fatih İsminin de caddemizi süslemesinden memnun ve mutluyuz.

Ne oldu da 25 yıldır aynı olan cadde ve sokağımızın ismi değiştirilmiştir.?

Bu isimleri kaldırdığınız takdirde, zaten tarihi şahsiyetlerine özürlü gibi baktığı yolunda isnatlar yapılan partiniz CHP’ye karşı yapılan yakıştırma ve isnatlara haklılık kazandırmış olursunuz.

Bu itibarla;

Cadde ve sokağımızda verilen ve belletilmeye çalışılan yeni isimleri (VEZİRKÖPRÜ CADDESİ- ORDU SOKAĞI)  kabul etmemiz ve benimsememiz mümkün değildir.

Lütfen bu isimleri iptal ederek FATİH CADDESİ ile KAZIM KARABEKİR isminin yeniden cadde ve sokağımıza iade edilmesini istiyoruz

Selam ve saygılarımla

Bu satırlar, Kartal Belediye Başkanlığına e mail yoluyla gönderilmiş olup Kalınan mesaj aşağıdadır.

(Form bilgileriniz 2012820151321139 referans numarası ile takip altına alınmıştır.)

ALİ EMİR KARAALİ

20.08.2012

İSTANBUL/ KARTAL/ SOĞANLIK

 
Toplam blog
: 135
: 1323
Kayıt tarihi
: 29.09.07
 
 

Ali Emir KARAALİ, Rize Doğumlu, 1978 Rize Lisesi Mezunu, (1988)T.C. Anodolu Üniversitesi   'İşlet..