Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '13

 
Kategori
Magazin
 

Çağatay Ulusoy İsmet İnönü rolüyle beyaz perdede,

Çağatay Ulusoy İsmet İnönü rolüyle beyaz perdede,
 

Fısıltı gazetesi haberlerine göre Çağatay Ulusoy önümüzdeki yaz 2. Sinema filmini çekecek. Yakın tarihimizde Milli Mücadele yıllarında İstiklal Savaşı kahramanlarımızdan İsmet İnönü’ yü canlandıracakmış.

Bu aralar harıl harıl bu rol için çalışıyormuş. Haberlere göre biraz kilo alan, saç modelini değiştiren Çağatay bu tarihi rolde nasıl bir performans gösterecek merakla bekliyoruz. Adını Feriha Koydum dizisin romantik jönü, bu sert tipli savaş kahramanı rolünde, kendisini gösterebilecek mi? Bu benim merak ettiğim bir yönü. O zaman tam bir sanatçı olduğunu ispatlayacak. Anadolu Kartalları'nda havacı pilot üsteğmen Ahmet Onur olarak başarılıydı. Şimdi Karacı kurmay albay İsmet paşa olarak izleyeceğiz.

İsmet İnönü’nün hayatı kısaca şöyle. 1884 yılında İzmir’de doğan İsmet İnönü, Sivas Askeri Rüsdiyesini bitirip, 1903 yılında Kara Harp okulunu, topçu teğmeni olarak birincilikle bitirdi. 1906 da Harp Akademisini gene birincilikle bitirip, Kurmay yüzbaşı rütbesiyle Edirne’de 8. Alayda bölük komutanlığı yapar. 1910 yılında Yemen ayaklanmasına bastır. 1912 yılında binbaşılığa yükselir. 1914 yarbay, 1915 yılında (Miralay) albay rütbesine yükseltilir. 1920 yılına kadar İstanbul’da Genelkurmayda çeşitli görevler alır.

İsmet İnönü, İngilizlerin İstanbul’u işgal etmesi, Türkiye üzerinde dönen siyasi entrikaları üzerinde kafa yorar.

Mart 1920 yılında Atatürk Albay İsmet beyi Ankara’ya çağır. Kendisi ben Ankara'da ne yapacağım dese de emrivakiyle, bir çift er elbise giydirip, öküz arabasıyla Ankara’ ya gider. Atatürk ile Milli mücadele için çok çalışır, ne yapmaları konusunda aralarında çok tartışılar.

İlk zaferini 6-10 Ocak tarihlerinde 1. İnönü savaşıyla kazanır. O sıralar Eskişehir yöresinde hem Çerkez Ethem hakimiyetine son vermiş, Sonra da Yunan kuvvetlerinin ilerlemesini durdurmuştur. Bu olay Ankara hükümetini sevindirmiş, kendisine Kurmay Albay İsmet Paşa unvanı verilmiştir. 10 Kasım 1920’de Milet vekilliğinin yanında 1921 de Garp Cephesi komutanlığınına atanır. Çerkez Ethem ayaklanması ve iç isyanları bastırır. Nisan 1921 de II. İnönü savaşında Yunan ilerlemesini durdurdu. 1921-22 yıllarında Sakarya Savaşı, Büyük Taarruz ve Başkumandanlık Meydan Savaşında erkin rol oynadı. Siyasi dehasıyla Atatürk’ün en yakın adamlarındandı. 1923 de Lozan barış görüşmelerine Türk heyeti başkanı olarak katıldı. Olaylar bu şekilde sürüp gider. Filmde bize, bakalım hayatının hangi kesitlerinden gösterecekler.

Med yapım ve Aksoy Productions ortak çekecek bu sinema filmini. Ben diyorum ki, bu rol Çağatay Ulusoy’u eski zirvesine taşıyacaktır.

Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya ile, Eyül 2013 de başlayacak, bir Ay yapım projesi olan dizide “Aşk Hikayesi” ile ekranlarda sevenleriyle buluşacaktır. Yeni saç modeliyle de Justin Bieber'i andırıyor. Bu da yeni dizinin tanıtım çekimlerine hazırlık olsa gerek.

Ne diyelim hayırlı olsun, hem sinema filminde hem de yeni dizisinde. Başarılar Çağatay.

Saygılar, sevgiler tüm okuyucularıma.

Abdurrahman Balcılar

 

 

  

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..