Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '09

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Can dostlarımız…

Can dostlarımız…
 

Can Dostlarımız…

Evet! Hayvanlarımızdan söz ediyorum. Şehrin kalabalığında kimi sokakta kimi evimizde yaşayan hayvanlardan. Karşılıksaız sevdiğimiz dostlarımızdan. Bir başkadır hayvan sevgisi.

Karşılıksız sevmektir. Yemini vermek, suyunu unutmamak, bakımıyla uğraşmak..ve hiçbirini herhangi bir beklenti içine girmeden yapmaktır hayvan sevgisi. Akşam eve dönme sebebidir. Herhangi bir plan yaparken işin içine onu da katmak o saatlerde dönüp onun ihtiyaçlarını karşılamak ve bundan hiç gocunmamaktır. Sorumluluk almaktan nefret eden biri için bile sıkılmadan sevgiyle yapılacak şeylerdir bunlar. Zamanla ona bağlanmak, bir süre ayrılık durumunda ne kadar özlediğinizi hissetmektir.

Tek cümle ile karşılıksız saf, temiz, beklentisiz sevgi. Menfaatsiz riyasız sıcacık gerçek sevgi. Sen bir seversin o bin sever, Sen bir öpersin o bin defa öper evin içine adım attığını hissettiği anda sevgi çığlıkları atar. Hayatını da gezmeni de ziyaretini de onu düşünerek planlarsın. Öylesine sıcak bir sevgidir ki bu ne aşka benzer ne tutkuya. Acıtmaz, yormaz, yıkmaz sadece sever ve sevgi bekler.

Bir bebeği sevmek gibidir. İsteklerini dile getiremeyen, ne verirsen onu alan, gözünün içine bakıp senden yardım bekleyen bir bebeği sevmek gibidir.

Kişiliğin ve insani duyguların gelişmesine katkıda bulunan sevgidir. Doğayı anlamaya çalışmaktır. Aslında nelere ya da kimlere değer vermemiz gerektiğini bizlere hatırlatır.

Saaatlerce karşısına geçip onu uyurken seyretmek insana huzur verir. Tek istediği azıcık sevgi. O minicik kalbinin attığını hissetmek, size güvendiğini belli etmesi, bazen bir tek dertleşmek için onu seçmeniz anlattıklarınız anlar bakışlarla belirtmesi bir şekilde ikna etmeye çalışması bunları yaşadıkça sevginizin git gide artması, karşılıksız sevgiye dönüşmesi. Onlarında derdi oluyor. Bir şekilde çıkarttıkları seslerle, bakışlarıyla anlatıyolar hata bazen buna bile gerek kalmıyor. Canınızı yakan bişey oluyor, içini kemiren yiyip bitirecekmiş hissi veren..

İnsanı insan yapan şeylerden biridir.

İnsanların merhamet duygularının ölçüsünü gösteren sevgi çeşididir. Size muhtaç yaratıkları içten, sebepsiz sevebiliyorsanız vicdan sahibisiniz demektir.

Esen kalın. 16/02/2009

Diğer yazılarım için: http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=946713

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..