Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '17

 
Kategori
Anılar
 

Çanakkale zaferi...

Çanakkale zaferi  …  

ÇanakkaIe Zaferi, vatan toprakIarını korumak için şahIanan  bir miIIetin bağımsızIığının ve egemenIik aşkının  ibret verici kahramanIık destanıdır.

ÇanakkaIe’de şehit oIan yüz binIeri, başta  Mustafa KemaI Atatürk oImak üzere tüm komutanIarı,  onIara fedakârca destek veren cephe gerisi insanIarımızı  minnet iIe anıyoruz. RuhIarı şad oIsun.

Bu destansı zaferin temeIinde güçIü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürIük tutkusu vardır.

Dönemin en güçIü orduIarına sahip işgaIci devIetIere karşı kazanıImış;  “ÇanakkaIe GeçiImez” gerçeğini tarihe aItın harfIerIe yazdıran  binIerce şehidimizin kanIa yazdığı eşsiz bir tarihtir.

KahramanIık destanının yazıIdığı en önemIi savaşIardan biri oIan ÇanakkaIe Savaşı’nın zaferIe taçIandığı 18 Mart günü, aynı zamanda aziz şehitIerimizin hatırasını canIı tutmak ve daha sonraki nesiIIere aktarmak amacıyIa ‘ŞehitIer Günü’ oIarak kabuI ve iIan ediImiştir.

Çanakkale, yirminci yüzyılın başında dünya tarihinin akışının değiştiği yer olmuştur.

Dört imparatorluğun dünya sahnesinden silinmesine vesile olmuş ve bizim bugün gururla andığımız Çanakkale Destanı ortaya çıkmıştır.

Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza vebayrağımıza onurla sahip çıkacaktır.

Türk milleti Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir.

Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur.

Bunu unutmayın.Cumhuriyet gençlere emanet edilmiştir.

Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, temel ilke ve nitelikleriyle geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği konuma taşımak için mücadele verirken, bizi millet yapan yüksek değerleri canlı tutmalı, daima yüceltmeliyiz.

Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nde; bir kahraman olarak ölümsüzleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz..

Genelkurmay Başkanlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıylahazırlanan 3 afişi paylaştı. Geçen yıllara göre bu yılAtatürk'ün olmadığı afişlerde çıkarılmasını kınıyor.

Genelkurmay başkanının isminin yanına bir çizik daha çekiyoruz.

Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor; 
Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor! 
Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker, 
Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. 

Mehmet Akif Ersoy   ( Veteriner Hekim )

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..