Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '10

 
Kategori
Sağlık
 

Çaresizlikten Doğan Umut

Çaresizlikten Doğan Umut
 

umut denizi


Belki birinin yararına olur diye bu gazete haberini , okumayan veya gözden kaçıranlar için yazmak istiyorum.

Haber 31 Mart 2010 tarihli Hürriyet Gazetesi'nde yer aldı. (Mecburen gazete ismini yazıyorum). Haber şöyle:

< türkiye="" barolar="" birliği="" başkanı="" özdemir="" özok,="" abd'de="" 5="" aydır="" tedavi="" görüyor.="" hastalığı,="" en="" tehlikeli="" cilt="" kanseri="" kabul="" edilen="" '="" malin="" melonom="">

Ailesinin 2 ay önce umudu yitirdiği sırada , deney aşamasındaki bir " GEN İLACINI " kabul eden Özdemir Özok, sağlığına yeniden kavuşmuş görünüyor. >>

Özok'un hastalığının hikayesi şöyle:

Hastalık ilk önce 2001'de ortaya çıkıyor. Türkiye'de ameliyat oluyor, tedaviler göruyor, 5 yıl kadar kontroller devam ediyor ve tam iyileşirken hastalık yeniden nüksediyor ve bütün vücudu sarıyor. Doktorların önerisi üzerine son bir ümit olarak Houston'daki MD Anderson Kanser Hastanesine geliyor. Burada yapılan tedaviler de durumunda hiç bir iyileşme sağlamıyor.

Son çare olarak aynı hastanede Gen Tedavisine başlıyor ve henüz Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onayını almamış bir ilacı kullanıyor. Bu ilaç, cilt kanserine sebep olduğu düşünülen , BRAF GENİ'ne yönelik geliştirilmiş bir ilaç.

Aileye göre. Özok'un durumu bir mucizeye dönüşüyor. Zira test halindeki bir ilacı denemek zorunda kalacak kadar çaresiz hissederlerken, şimdi hastalarına tekrar kavuşmuş gibiler. Tedavi toplam 10 kür sürecek deniyor ama ilk iki kürde dahi beklenmedik kadar başarılı sonuç alınıyor.

İki ay önce yürüyemeyen Özok şimdi yürüyor ve günde 40 dakika yürüyüş yapıyor.

İştahı yerine geliyor.

Uykusu yerinde.

Hatta fitness salonunda ağırlık çalışması yapıyor.

Darısı tüm kanser hastalarının başına . Umut gerçekten engin bir deniz. Bunu unutmayalım. Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..