Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Çekmecemdeki suratlar

Çekmecemdeki suratlar
 

“Kafamı kaldıracağım. Biliyorum, ben onları gördüğümde onlar da beni görecek. Hafif bir gülümseme iyi gider. Burnumun altında dudağımın sağ yanında bir yara izi var. Bu yüzden, dudağımın sağ tarafı biraz yukarıda duruyor. Sol tarafımı da hafif yukarı kaldırırsam simetriyi sağlamış olurum. Gözlerim; biraz puslu ve kısık. Ama gözlükler var zaten. Göz bebeklerimi parlatacak. Bu, canlı ve parıltılı bir bakış verir bana. Biraz espri yapabilirsem. Sakin ve dengeli bir bakış oluşturacak bir seçim yapmalıyım. İyi günler temennisi de çıkar belki ağzımdan. Evet bu. Alttaki! Seni alacağım yanıma. Sen eşlik edeceksin tavırlarıma. Bir kaç gün idare edersin beni.”

Benliğimizde olan bitenler ile davranışlarımız birbirine ne kadar paralelliktedir? İçimizde var olan duygu ve düşüncelerimizin oluşturması gerektiği tavırlar ile yanımızda biri varken takındığımız tavırlar arasındaki farkı sorguladınız mı hiç? Yalnızken en doğal davranışlarımızın birisinin yanındayken nasıl şekil değiştirdiğini? Aslında öyle değil de, böyle olduğunu bile bile, öyle olduğunu göstermenin çelişkisini?

Eminim, sizin de çekmecenizde farklı durumlarda kullanmak üzere sakladığınız suratlar vardır. Bugün onu, yarın diğerini takacağınız.

Öyleyse, istemesek de, istesek de, zorunlu kalsak da, öyle olması gerekse de, "işte öyle canım" olsa da, herkes öyle olduğu için olsa da, felsefi ve sosyolojik açıklamasını yapsak da, yine biz farklı suratlar kullanmaya devam edeceğiz.

Yalnızken, kendi doğrularımıza göre rahatlıkla yapabildiğimiz davranışlarımızı veya herhangi birisinin ardından kendimize fısıldayabileceğimiz sözleri, başkalarının yanında da aynen yapabilme, fısıldayabilme davranışını gösterebilen bir toplum içerisinde yaşabilme hakkınız olsa, kullanır mıydınız bu hakkınızı?

Kimsenin çekmecesinde farklı amaçlar için saklanmış suratların olmadığı, sadece kendisine ait bir tek suratını kullandığı bir yerde bulunmak ister miydiniz?

Bu sorulara, kendi adıma cevap veriyorum şimdi:

Zor olurdu herhalde ama cesaretim var. İleride bir gün deneyebilirim.

 
Toplam blog
: 136
: 1494
Kayıt tarihi
: 16.02.07
 
 

Yaşam ışığını 1968 yılında Bafra’da gördü. İnşaat Mühendisi ve aynı sektörde yazılım geliştiren bir ..