Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Değiştirmeye çalışanlar, değiştirilir

Değiştirmeye çalışanlar, değiştirilir
 

Kalıpların etkisindeki, birbirini tanıma dönemi dedikleri devreyi, hem de birbirini tanıma sürecinin uzun sürmesiyle birlikte çok iyi tanıdıklarını söyleyebilenlerin hikâyesiydi bu…

Tanıma sürecin sonunda, adam evlenme teklif etmiş, her zaman omuz askılı badi ve kendisine çok güzel yakışan kot pantolon giyen kadın, uzun süredir beklediği teklifi düşünmeden kabul etmişti.

Birbirlerini çok sevdiklerine ve çok mutlu olacaklarına o kadar çok emindiler ki, kendilerine göre, aşkları “Kerem ile Aslı” tarafından bile kıskanılabilirdi.

Evliliğin, o güzelim ayları geçtikten sonra, bir gün; yere göğe sığdıramadığı ve her zaman neredeyse bir tanrı gibi gördüğü kocası, gözü gibi baktığını defalarca deklere ettiği kadınına “Böyle omuzdan askılı badi giyme” demişti.

Küçük bir masum istekti bu.

“Evli insanlar, sonuçta ilkelerine ters düşmediği sürece, evliliklerine olan saygıları ve birbirlerini sevdikleri için, fedakârlıklarda bulunmaları gerekirdi”

Bu fedakârlıklar zaten yapılması gerekli olan isteklerdi.

Birlikte, iyi ve kötü günlerinde bir ömür geçirmeyi taahhüt edenler, beraber yaşamanın bedelini, karşılıklı yapılan fedakârlıklarla ödemeleri gerekiyordu.

Ama bir kez ilkelerinden fedakârlık yaptığın zaman, bunun sonu gelmeyeceği belli olan bir “ilke tavizine” yol açacağını görmek gerekiyordu.

Devamlı, ısrarla, sanki evleneceği kadını bu tür giyim tarzıyla sevmemiş adam, şimdi evlendikten kısa bir süre sonra, kadını değiştirmeye çalışıyordu.

Kadın başlangıçta bunu bir fedakârlık olarak kabul etti. Fakat kocasının bu yöndeki isteklerinin sonu bir türlü gelmiyordu. Kocası , yavaş yavaş kadının düşüncelerini de kendi çizgisine çekmeye çalışıyordu.

Artık kadının kocasına, o eski tanıma döneminden kalan, tanrısal bakış açısıda bitmişti.

Kadın kendi gözünde bile değersiz hale gelmişti. Yapılan fedakârlıklar, ilkelerle karışmış tek taraftan çalışılan ömür ağacının törpülenmesi şekline bürünmüştü.

Bütün uyarılarına rağmen değiştirme harekâtı, dur durak bilmiyordu.

Bir gün, kadın valizini toplayarak evi terk etti.

Adam, yıllar sonra anlayacaktı kadının gerçekteki gidiş nedenini.

“Değiştirmeye çalışanlar, değiştiriliyordu”

Foto: en blanco y negro

 
Toplam blog
: 144
: 899
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Gazete ve kitaplara hep tersten göz atar, daha sonra okumaya başlarım. Bu özelliğim devrik cümlel..