Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Çevik Bir özür dilemelidir

Çevik Bir özür dilemelidir
 

demode olmuş beyinler görevlerini genç beyinlere devretmelidir.


Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup Atatürkçü düşünceyi savunan bir paşanın bir davranışı gerici görüşü, geleceğin Atatürkçü düşünceye ve onun çizdiği yolda ilerleyecek gençliği oldukça üzmüştür.

Ticaret liseleri bildiğiniz gibi birçok alanda teknik personel yetiştirmekte eğitim vermektedir.

Söz konusu bu Ticaret liselerinden mezun olan çocuklarımız okul puanlarının düşürülmesinin sebebini henüz anlayabilmiş değiller, ÖSS puanlarını etkileyen okul puanlarının düşürülmesi emrini veren kişi ne kadar vatansever, ne kadar ülke çocuklarının geleceğini düşünen bir kişi bilinmez tartışılır.

Oysa ulu önder Atatürk geleceğin yeni nesilleri sizler olacaksınız dediği çocuklarımızın haklarının çiğnenmesine asla müsade etmezdi, şimdi ulu önder Atatürkün düşünce ve fikirlerini savunan bir paşa nasıl oluyorda çocuklarımıza haksızlık edebiliyor nasıl bir ileri görüş nasıl bir cumhuriyetçi anlayıştır ki anlamıyorum.

Sayın GÜRÜZ ne zamandan beri askeri idarenin güdümünde hizmet vermekte ve onlardan emir almaktadır, doğru bir karar mı yanlış mı demeden uygulama yapmaktadır öyle görülüyorki ülke gençliği gelecekten pek fazla umutlu olmamalıdır.

Çünkü kendilerini yöneten beyinler yaptıkları hatalar karşısında özür dileme zahmetinde dahi bulunamıyorlar bu da gösteriyorki koltuk sevdası yüzünden. Kimbilir üniversitelerdeki genç nesillerin yetiştirilmesinde birçok sayısız hatalar bulunmakta haksızlıklar yapılmaktadır.

Hakları gasp edilen gençlik ülke geleceğinde ne kadar rol oynayabilir?

Bugün olduğu gibi koskoca diplomalı issizler ordusu olmaktan öte gidemeyeceği gibi ülke ise düştüğü çıkmazdan asla kurtulamaz, yaşlanan beyinler gençleştirilmedikçe daha yıllarca Türkiye ekonomisi yerinde sayacak, ihracat artacak dış boçlar çığ gibi büyüyecektir.

Yeni nesil yetişen gençliğe diplomalarının bıranşlarında iş imkanı sağlanmalı ülke kalkınmasında etkili olmaları için fırsat verilmelidir.

İş sahalarını kapatmak ülke ekonomisini zara uğratmak yerine, üretmek üretimde kaliteyi artırmak ve çözümsüzlüğe çözüm üreten gençliğe teslim edilmelidir.

Bugün bakıyoruz her saat başı haberlerde daha dün Atatürkçü düşüncenin savunucularının terör batağına battıkları işbirlikçi oldukları görülmekte bu durum ülke hakının üzmektedir.

Her iktidar döneminde daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek beklerken geleceğimiz çok öncelerden belirlenmiş gelecek ise karanlıkta kalmıştır.

Umarım gelecekteki yeni nesil daha temiz bir Türkiye daha iyi koşullarda yaşama imkanı bulurlar, çünkü bizler onlara karanlık zihniyetin etkisinde kalmaktan iyi bir gelecek sağlayamadık.

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..