Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '08

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Çevre sağlığı ve çevre bilinci

Merak ettigim diger bir konu ozellikle Turizm merkezlerinde neden belediyelerin Atik merkezleri yok? Geri donusum kutularindan bahsetmiyorum... Neden mi soruyorum? Cevreyi insanlar neden kirletiyor biliyorum. Aliskanlik mi ? Bence.. Hayir Cevre bilincini ve cevre sagligini, halki ortak etmenin diger sekli de: Kirletme egilimde olan insaat sahibine, turizm isletmecisine, cevre halkina alternatif cozumler olusturmaktir.

Atik merkezleri sehirlerden biraz uzak alanlarda secilmeli, plastik, cam, insaat artigi beton, kiremit, demir, gazete kagidi, bahce atiklari, ev esyasi, giyim esyasi, kullanilmis elektrikli ev aletleri, sivi atik yag, pil, metal atiklar, degisik renklerde secilmis konteynirlar ve presleyiciler belediyelere maliyeti cok olmayacagi gibi, istihdam saglamis olacaklar ve arti donusum ile plastik, cam ve metallerden gelir saglamis olacaklar. Ev esyalari tekrar degerlendirilip; muhtac olan vatandaslarimiza giyecek ve ev esyasi olarak geri donecektir. Bahce atiklari talasa donusturulerek hayvan yemi ve gubre olarak ulke ekonomisine yarar saglayacaktir. Beton ve insaat atiklari isteyen basvuru sahiplerine dolgu maddesi olarak satilabilir .

Servis nasil mi olacak? Telefon numarasi arayan vasitasi gercekten olmayan vatandaslarimizin atiklari toplanacak. Vasitasi olan vatandas atik alanina kendisi birakacak. Insaat atigini milli parka atmak icin sabahin korunde kalkmak zorunda kalmayacak.

Bence bu projeyi hayata geciren kazanir .

 
Toplam blog
: 13
: 1116
Kayıt tarihi
: 11.01.08
 
 

1962 Bandirma dogumluyum. Endustri meslek lisesi mezunuyum. Yillardir cok merak ettigim Sovyetler bi..