Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '14

 
Kategori
Siyaset
 

CHP Bir Siyasetçinin Penceresi, Macit Kılınç…

CHP Bir Siyasetçinin Penceresi, Macit Kılınç…
 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Genel Merkezde.


Ağabeyim Macit Kılınç. Çok saygı duyduğum bir isim. Yerkesik’in yıllardır siyasi, kültürel, ekonomik ve sosyolojik olaylarına duyarlı ve çözümleyici olmuş..

Gençliğinden bugüne

CHP siyasi hareketlerinin içinde yer almaktadır. Siyasi hizmetlerini toplumsal olarak Muğla’da tüm partisel kökleri ve bağları ile Muğla ve Yerkesik civarında sürdürmektedir.. . Yerkesik siyasetini yöresel çaba ve sevgi, mücadele ile yürütmüştür. Siyasetini toplum hizmeti düzeyinde sürdürmüş bir isimdir, gerek yöresel, gerek bölgesel, gerekse ülkesel çalışmalardır bunlar... Çalıştığı dükkanı, onun siyasi, kültürel, ekonomik, bürokratik insanların izlerinden anılar taşımaktadır. Yaşamsal ve siyasal gerçekler ve izlerdir bunlar. Yerkesik insanları gelip kendisiyle kararlarında son derece objektif ve yöresel sevgi ile sohbet etmekte ve görüşmektedir.)

Gençlik yılları bir fırtına, hareketler, toplumda güçlü CHP hareketleri. Köy , kahve, mahalle siyaset rüzgarları vardır.

Toplumculuk, siyasetçilik, hizmete ve CHP’ye adanmış yıllar.

Bugünkü yazı konum CHP nin güçlü temsilcisi Macit Kılınç’tır. Soyadımıza bakarsanız. Cevap veriyorum. Kendisine ve siyasetine çok büyük saygı duyduğum ağabeyimdir.

Biz o yıllara dönelim daha o çağda henüz gençliğe adım atmadım. Siyaseti ve CHP’yi onu o  yıllardan tanırım.

Güçlü hareketlerle tanırım. O zamanlar elde cep telefonları v.s. yok. Macit Kılınç  o gençliğin o yıllarını ve bugüne dek, yarın da olmak üzere kendisini CHP’ye siyasete adayacağı isimdir.

Evimiz onun hareketleri ile heyecanları ile birikimleri, CHP olgusu gibi onurlu bir siyasal varlıkla dolup taşar.

Anımsıyorum, o  gece  gündüz siyasetin dağlara, taşlara kadar yazıldığı, yapıldığı yılları, günleri, tarihin siyaset takvimidir o günler.

Merak ederdi ailem gece arabalarda nerede, nasıl, kimlerle siyaset yelpazesini yaygınlaştırıyorlar, ailemin merakı onun arabalarla hep dışarıda olması. Gece özellikle çok merak ederlerdi ve hep nerede diye dört gözle sağ salim gelsin diye beklerlerdi.

Aslında siyaset gerçekten aile kavramından çok ödünler verilerek yapılıyor. Kendini adamak siyasete.

O yollar kimbilir hangi siyaset ve yüksek  heyecanlarla örgülüydü nasıl  mesafeler tükendi kim bilir?

O duyguları gün gibi ansıyorum.

CHP’ye bu kadar inançlı ve yol açmış, katkıda bulunmuş, büyük gönül vermiş , yıllarını vermiş bir isim Macit Kılınç.

Siyaset kişilerde çeşitli amaçlar için  yapılır. Macit Kılınç ise CHP deki varlığını siyasal birikimini toplum düzeyinde hizmet için adamış bir isimdir.

Siyasi çıkar, beklenti herhangi bir menfaat beklemeksizin bu planlar bu denli bir özün çok arkasında kalır , erir gider. İşte siyaset onunla saygı duyulan ve özlenen bir gerçeğe dönüşmüştür.

Yakasında takılan, özüne işleyen, yüreğinde duyduğu   Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bir CHP siyasal kurumudur. Onun yol haritasıdır.

1975-77 Merkez İlçe Yerkesik delegesi.

1977-79 İlçe gençlik kolları üyesi.

1979 -80 gençlik kolları kurultay delegesi.

1983-86 Sodep Kurucu Üyeliği.

1987-89 SHP Yerkesik Belde Başkanlığı.

1990-1992 SHP İL delegesi.

1992-95 CHP İL Yönetim Kurulu Üyesi.

1997-99 İl Yönetim Kurulu Üyesi.

1999-2000 CHP Yerkesik Belde Başkanlığı

2004-2009 CHP Yerkesik Belde Başkanlığı

2009-2014 CHP Yerkesik Belediye Meclis üyeliği.

Tanıdıkça siyasetini, gözlemledikçe siyasi onurun verdiği mücadeleyi omuzlarında yarınlara güçlü taşıyan köşe taşlarından CHP kurmaylarındandır.

Siyasetini beraber omuzladığı dava ve yol arkadaşlarına inançlarını sonuna kadar götürür, CHP nin sürekliliği açısından inançlarına sahip çıkmış, kucaklamıştır.

Onun için bir tek gerçek vardır CHP siyasal varlığı. Hayatı ile özdeşleşmiş hayatının her anını siyasal yaşamı ile denkleştirmiştir.

CHP inançları, davası, geleceği onun tek amaçları hedefleridir. Kişiler veya köşe taşları, kurmaylar ise onu taşıyan, mücadele eden, ileriye götürendir.

Böylesine anlam ve doluluk yüklü  bir siyasal cepheyi CHP yi diyebilirim ki, emeği, tırnağı yılların birikimi ile kazınmış bir  siyasal gerçeği onun penceresinden görebilmek ne kadar zordur bazen.

Görememek ise siyasal ve bölgesel bir hatadır.

Yerkesik içine geldiğim yıllar, gözlemlediğim o hep anlar.  Ağabeyimin Yerkesik’te hala ustalıkla zanaatını halk için “terzilik” yaşamını aynı anda kanatlayan o yıllar.

Yerkesik’te ona gittiğimde çoğu kez görüşmemişimdir.  Ustalık dükkanında demiş  ya yazar “yaşamın her dikişine, her ilmiğine,  ustalığın, emeğin, sevginin ışıltısını işleyen, insani değerleri yücelten o ustalar, yalnız size elbise diken  bir terzi miydi onlar? Onlar sizi emekle sıcak provalarla,içli öğretilerle hayata hazırlayan kendi seçtiğiniz yaşam kumaşınıza kendilerinden ustalık, deneyim ve sevgilerle unutulmaz renkler katan birer yaşam terzisi, zaman kuyumcusu değil miydiler?”(Akın Yazıcı’dan alıntı)

Dükkanı siyaset odaklıdır. Siyasetçiler orada. İlk ona gelir. Onunla siyasetini, görüşmelerini tutar. Yerkesik halkı orada. Yerkesik Meclis üyeleri orada, Yerkesik bölgesel, siyasal, hizmetler alanında sorunlar, çözümler sürecinde hep o  olaylar, olgular orada, dükkandadır. Tüm çevresel konular, sorunlar,  bölgesel işler onunla birlikte konuşulur, söyleşilir, tartışılır, çözülür.

Gelip gözlemlediğim gerek her alanda yaşadığım şey siyasettir, toplumdur, hizmettir. Evde hararetli siyasetler konuşulur, tartışılır. Evim deyince ilk aklıma gelen şey bizim evde siyasettir, toplumcu, gerçekçi yollar, yıllardır.

Ben bu denli saygı duyduğum bir siyasal varlığa inançlı ve yolcu bir isim tanıdım büyük saygı duyduğum  Macit Kılınç’ı..

Yerkesik varlığının  gelişmesi, aydınlanması yönündeki öncül ve gerçekçi çalışmalarının alt yapısını en yüksek kata çıkarmak için geçen yıllar…

Yaşamının bundan sonraki yıllarını  sağlık, siyasi renk ve güzellikte geçmesini temenni ediyorum.

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..