Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

CHP için atak yapma zamanıdır.

CHP için atak yapma zamanıdır.
 

Seçimlere çok az zaman kaldı. Diğer bir ifadeyle " Seçim sathi mahalline girildi ".( Eskiler öyle derlerdi.) Evet zaman işte o zaman. 

Ancak CHP'den böyle çok güçlü bir atak göremiyoruz. 

Oysa tam zamanı değil mi ? 

Köylümüz, işçimiz, memurumuz, emeklimiz, gençlerimiz, işsizlerimiz, geleceklerini düşünüyorlar. Ümitleri kırılmış vaziyette. 

İşte şimdi projeleri anlatma zamanı? Bırakmalı günlük anlamsız ve yararsız çekişmeleri. 

Koskocaman İŞSİZLİK problemi var? Bu problem nasıl çözülecek? Kurulacak fabrikalar dan, sanayi bölgelerinden, tarımsal reformlardan bahsetmek gerek? 

Yoksulluk sınırı altında kalan milyonlarca vatandaşımız var? Ne yapılacaksa somut bir biçimde anlatılması gerekmez mi? 

Emekli ve memur maaşları nasıl arttırılacak? Bulunacak kaynaklar, alınacak tedbirler, tek tek anlatılmalı? Tekrar edilmeli. 

Halkımız çok okuyan bir halk niteliğine sahip olmadığına göre, devamlı şekilde tüm propoganda araçlarıyla anlatmak gerekmez mi? 

Eğitim sorunlarına nasıl çare bulunacak? Okullardaki müfredat, Üniversitelerdeki akademik kadrolar, öğretmen sorunları gibi yüzlerce sorun nasıl çözülecek anlatılmalı. Bu konularda kitapçık çıkartmak amaca uygun değil. Yetersiz kalıyor. Halkımız dinlemek ister. Yetkililerden duymak ister. İnandırılmak ister. Onun için çok çaba göstermek projeler üretmek gerek. 

Projeler dedim. Aklıma geldi. Bundan önce açıklanan projeler unutulmuştur. Biz unuturuz biliyorsunuz. Bu projelerin tekrarlanması , üzerlerinde halkımızın anlayacağı şekilde durmak lazım. 

HalkımızA CHP'de bir devrim olduğunun anlatılması lazım. Evet DEVRİM. Zira halkımız CHP ' de " aynı tas aynı hamam"dememelidir. Slogan : " CHP'DE BÜYÜK DEVRİM " olmalıdır. Bu devrimin alt yapısı bugüne kadar yapılan çalışmalar ışığında halkımıza anlatılmalıdır. 

CHP'deki yönetim kadroları çok güçlü isimlerden kurularak halka tanıtılmalıdır. Bugüne kadar halkımız hiçbir partinin seçimle öncesi, yönetim kadrosunu yakından tanımamıştır. Bu plansızlığı ortadan kaldıran ilk parti olmalıdır CHP. Bugünden, " muhtemel Gölge Kabineyi " tanımalıyız. Bilmeliyiz . 

Halkımız CHP'de neler oluyor demeli? Herşeyin şeffaf olduğunu görmeli, iktidar olunca bizi kimler yönetecek bilmeli? Güvenmeli CHP'ye. Büyük bir kitle CHP'yi tanır, bilir ama, bu kitleye daha başka kitleler katmak lazım. Bu da planlı programlı çalışmalarla olur. 

Gazetelerde görmeliyim, okumalıyım. CHP 'nin hedefleri bunlardır, kadrosu budur diye gösteren tam sayfa ilanları. Tanımalıyım CHP'yi. Alışılagelmiş propoganda şekillerinin ötesine geçilme zamanıdır. 

Seçim otobüsleri, şarkılar, el ilanları pek bir şey ifade etmiyor. Projeler önemli. Halka tanıtmak önemli. Bunun örneğini gördük. 1950 SEÇİMLERİNİ, 1982 SEÇİMLERİNİ İYİ ANALİZ ETMEK LAZIM. 

1954 seçimlerini yaşadım. Anlayacak yaştaydım. Tamamen halkın inanması ve sempatisi Demokrat Partiyi iktidara taşımıştır. Halkın ümidi olmak, bu duyguyu halkta uyandırmak iktidara gelmek demektir. 

Vakit daralıyor. Çok güçlü, planlı ve programlı atak yapmak lazım. 

Bugün görünen durağan bir CHP'dir. Belki çok büyük çalışmalar yapılıyordur. Ancak bunları görmek, duymak isteriz. 

Benim dileğim budur. 

Yeni fikirler, dünyanız olsun ! 

 

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..