Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '09

 
Kategori
Haber
 

CHP'nin arka bahçesi seçimlere girmiyor!

CHP'nin arka bahçesi seçimlere girmiyor!
 

29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere katılacak partilerde hummalı çalışmalar devam ediyor. Birçok parti adaylarını belirlerken; bazı kent ya da ilçelerde aday belirleme çalışmaları ise sürüyor.

Seçim pusulasındaki yerleri belli olan partiler seçimlerden zaferle ayrılabilme amacına yönelik çalışmalarla halkla buluşuyor.

Murat Karayalçın’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için görevinden ayrılmak zorunda kaldığı Sosyal Demokrat Halk Partisi’den (SHP) yapılan açıklamayla; SHP’nin seçimlere girmeyeceği duyuruldu!

SHP basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, 7 Şubatta toplanan PM, Ankara'da Murat Karayalçın'ın, İstanbul'da ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmalarının Türkiye için yaşamsal önem taşıdığı gerekçesiyle, SHP'nin, 29 Mart yerel seçimlerine katılmamasına karar verdi.

PM toplantısında ayrıca boşalan Genel Sekreterlik görevine Erdoğan Dinçel, Merkez Yürütme Kurulu üyeliğine de Şevket Açıkelli seçildi.

SHP’nin bu kararı ile beraber seçim pusulasından bir parti azaldı.

***

SHP’nin Türk siyasi partiler tarihi açısından ne iş yaptığını algılayabilmek çok zor.

2002 yılında zeytin dallı logosu ile Türkiye’deki onca siyasi parti arasına giren SHP, 2002’den bu yana meydana gelen seçimlerin tümüne farklı gerekçeleri öne sürerek katılmadı.

Genel başkanları Murat Karayalçın’ın Ankara’dan aday olması olumlu bir adım, ancak SHP her seçimde CHP’ye destek verecekse ayrı bir parti olarak varlıklarını sürdürmenin manası nedir?

Madem ülkenin çıkarları için şimdiye dek hiçbir seçime katılmayacaktınız neden ayrı bir parti olarak varsınız?

***

Karayalçın partisini CHP ile karşılaştıranlara kızıyor. Her iki partinin de farklı görüş ve düşünceleri var diyerek açıklama yapma ihtiyacı hissediyor. Bu farklılığı halkla paylaşmalarını talep ediyorum.

“SHP’nin katılmama kararı çok da önemliydi(!)” diyenler olabilir. “Seçimlere katılsa ne olur, katılmasa ne olur!” diyenlerde olabilir.

En azından farklı olduklarını düşünüyorlarsa bence seçime tek başına da girme cesaretine sahip olmalıydılar.

***

SHP farklıysa, kendini “solcu” olarak gösteren CHP ile işbirliği yapmamalıydı.

CHP tehlikeli açılımlarla kendi tabanından uzaklaşırken, siyasi manevralarla ucuz oyunlar oynuyor. Sol seçmeni ise CHP’ye mecbur bırakılıyor.

SHP ise CHP’nin arka bahçesi…

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..