Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '09

 
Kategori
Sinema
 

Christian Bale

Christian Bale
 

Christian Bale


Christian Charles Philip Bale yani Christian Bale 1974 yılında Britanya’da dünyaya geldi. Künyesine birçok başarılı film ekleyen Britanyalı aktör film kariyerine Steven Spielberg imzalı Empire of the Sun (Güneş İmparatorluğu) filmiyle başladı. American Pscyho, Machinist, Prestige, Batman: The Dark Night, Terminator: Salvation gibi birçok yüksek bütçeli filmlerde ve birçok sanat filminde rol almıştır. Son yılların aranan oyuncularından biri haline gelen Bale, ağır duruşu ve güzel aksanıyla tanınır.

Bale ile tanışmam, Makinist filmiyle oldu. Film için verdiği aşırı kilo ve filmdeki performansı dikkatimi çekti. Ardından gelen Prestij filmiyle benim ve birçok sinema izleyicisinde bitirilmesi zor bir kredi edindi. Bale Prestijden sonra daha çok devam filmlerinin aranan başrolü oldu. Batman: Başlangıçta birden onu yeni Batman olarak izlemeye başladık. Ardından gelen yine yönetmenlik koltuğunda sinemanın yeni dahisi Christopher Nolan’ın oturduğu “Kara Şövalye” de ise kendini ispatlamış yeni bir star olarak kamera karşısına geçti. Bu filmin ardından bu sefer Terminator’un devam filminde karşımıza çıktı bu genç ve yetenekli aktör. Yine bizi heyecanlandırdı. Public Enemies son olarak ses getiren bir filmdi ve bu filmde başrolü Johnny Depp’le paylaştı.

Artık yeni projeleri ve yeni filmleri merakla beklenen bir star oldu. 2011 yılında gösterime girmesi planlanan The Fighter filmiyleyse şimdiden heyecan yaratmışa benziyor. Birçok sinema sever ve Bale hayranları yeni filmini merakla bekliyor.


Bilinmeyen yönleriyle Christian Bale:

- Newsies ve Swing Kids filmlerinin dans sahneleri için 10 hafta boyunca dans ve askeri sanat dersleri almıştı.

- Çok iyi bir binici.

- Farklı filmlerde farklı aksanlarda konuşabiliyor.

- "Charlotte's Web"i okuduktan sonra kırmızı et yemiyor.

- Greenpeace gibi birçok organizasyonda aktif olarak çalışıyor.

- 1983'te 9 yaşındayken ilk kez bir reklamla ekranlarda yer almıştı.

- İngiltere, Portekiz ve Kaliforniya (ABD)'da yaşıyor.

- Eşiyle Winona Ryder'ın yardımıyla tanışmıştı, Eşi Winona'nın kişisel yardımcısıydı.

 
Toplam blog
: 14
: 765
Kayıt tarihi
: 01.08.09
 
 

1989 Adana doğumluyum, Türk Dili Edebiyatı Bölümü öğrencisiyim. Edebiyatla yakından ilgiliyim ayrıca..