Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '07

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Cig ton baligina ne dersiniz?

Cig ton baligina ne dersiniz?
 

Gunluk alisveris supermarket. Evet kardesim Mutlumavi senin sevdigin market AEON . Oyle buyuk ki. Gereksinme duydugum seyleri ve sevdigim CD yi aldim . Soyleyen grubun adi BOOM ve sarkinin adi SHIMAUTA (adanin sarkisi) YOUtube de bulabilirsiniz sanirim . Bir baktim vakit oglene yaklasmis . Esim yemege gelir oglenleri hemen hazir yiyecek reyonuna gittim. Ton baliginin cig bir kismi dovulmus kadar yumusak bir bolumu kucuk dilimler halinde pirincin uzerine konmus. Uzerinde ince dogranmis taze sogan ve susam ..

Burada baligin cig yenildigini bir cogunuz sanirim biliyorsunuz . Ton baligi ile yapilan sushi cocuklarin gozdesidir . baligin degiisik bolumlerinden alinarak yapilan ete gore yapilan sushinin fiyati degisir . Tabi gideceginiz sushi bar a gore de .

Evde de yapilabilir ama kalip halinde satilan eti duzgun kesmek beceri isi . Ben de tembel isine kactim bugun . Yesil yapragin uzerinde gorulen Ingilizce de "horseradish "denilen bir bitkiden elde edilen eci bir sos. Bilmeden buyuk bir bolumunu agziniza gotururseniz atesler agzinizdan burnunuzdan cikar , gozyaslarini unutmayalim .
baligi yerken soya sosu ile karistirilmis sosa batirip yeriz . Ya da resimdeki hazir yiyecekte soya sosu ile birlikte karistirip uzerine dokulur .

Icinizden olsem de cig balik yemem diyenleri duyar gibiyim , ama buraya gelen kardeslerim MB cu mutlumavi ve esi ve diger kardesim Halide severek yemisti . Hadi kardesler ne kadar lezzetli oldugunu siz de soyleyin:))

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..