Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '07

 
Kategori
Sinema
 

Çılgın Dostlar

Çılgın Dostlar
 

Onların asıl evi ormandı. İri ve sevimli ayı Boog, tek boynuzu kırık geyik Eliot, iyi kalpli korucu, uykucu şerif, kötü niyetli avcının öyküsünü güzel bir animasyon film yapmışlar. Bugün yeğenim Sıla ile Çılgın Dostlar filmine gittik.

Boog ve Eliot’u uzun zamandır gittiğimiz filmlerin çoğunda sinemada cep telefonu uyarılarının yapıldığı kısa kliplerden tanıyorduk. Bu filmde çok daha şirin olduklarını gördük.

Çocuk filmleri sinemalarımızda Türkçe dublajlı olarak gösteriliyor. Çılgın Dostlar, orijinal adıyla Open Season filminin dublajı da şimdiye kadar seyrettiğimiz diğer filmler gibi başarılıydı. Filmin orijinalinde nasıldır bilemiyorum ama bizim seyrettiğimizde komik aksanlarla konuşmalar vardı. Onlar çocuklardan çok büyüklerin ilgisini çekti. Torunlarıyla gelmiş seyirciler de vardı, sanırım onlar aklında ellili yılların usta dublajcısı Ferdi Tayfur’u anımsamışlardır o konuşmaları dinlerken.

Boynuzu kırık Eliot’a “Keliot” demek bizimkilerin filme kattıkları bir hoşluk olmalı. Bunu çocuklar pek anlamasalar da, salonda çocukların sayısı kadar büyüklerin olduğunu düşünürsek, iyi bir buluştu.

Sinemada filmin bir ara ile kesilmesi hiç hoşuma gitmez ama çocuk filmlerinde bu ara mutlaka gerekiyor. Özellikle küçük çocuklar bir süre sonra sıkılıp yerlerinden kalkıyorlar ve konuşmaya başlıyorlar. Tam o sırada 10 dakika ara imdada yetişiyor. Sinemada büyükler fısıltı ile konuşsalar bile herkesi çok rahatsız eder ama çocuklar konuşsalar da, bağırsalar da, ayağa kalksalar da salondakilerin aldırmamaları sevindiriyor beni. Madem çocuk filmindeyiz, çocuklar gönlünce eğlenmeli.

Çılgın dostlar, özgürlüğün, dostluğun, sevginin filmi. Filmi benim gibi Sıla da çok sevdi. Önümüzdeki günlerde birkaç oyuncak tavşan alıp tavşan savaşı yapacağız!

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..