Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '17

 
Kategori
TV Programları
 

Çocuklar Duymasın'ın Laneti Devam Ediyor!

Çocuklar Duymasın'ın Laneti Devam Ediyor!
 

Hayatta bazı şeylerin tesadüfle, şansla açıklanması söz konusu olabilir. Ama bazen o kadar zincirleme olaylar oluyor ki, iş tesadüf ya da şans olmaktan çıkıyor ve daha esrarengiz bir hal alıyor. Bahsi geçen esrarengizlik ise korkutucu olabiliyor. Bahsi geçen esrarengiz olaylar ile dikkat çeken işlerin başında maalesef ki Çocuklar Duymasın geliyor.

TGRT'de yayın hayatına başlayan ardından ATV, Star ,Fox gibi kanallarda ekrana gelen Çocuklar Duymasın dizisi geçtiğimiz günlerde 2017 versiyonu ile Kanal D ekranlarında başlamıştı. Bu yeni versiyonunda diziye ismini veren çocukların olmayışı ve ne olduğu hakkında bir bilginin de verilmediği durumları olayın tadını kaçırmıştı.

Dizinin daha önceki versiyonlarında 2 başrol de aldatma skandalları ile gündeme gelmişti. Önce Pınar Altuğ'un olayı patlak vermiş, bu olay yüzünden Meltem rolü Pınar Altuğ'dan alınıp Zeynep Tokuş'a verilmişti. Bir süre sonra da diğer başrol Tamer Karadağlı'nın başı benzer bir aldatma durumu ile anılınca bu sefer Karadağlı da diziden çıkarılmış, dizi Çocuklar Ne Olacak adıyla ekrana gelmişti. Bu versiyonda Haluk ve Meltem karakterleri diziden çıkarılmış, olaylar Gönül ve Selami ile yeni komşuları etrafında dönmeye başlamıştı.

Bundan yıllar sonra dizinin yeni versiyonları çekildiği sırada, hikayeye Seyyar Tayyar rolü ile katılan Emin Gümüşkaya devlet tiyatrosu müdürlüğü sırasında yolsuzluk yaptığı iddiası ile tutuklandı ve 5 yıl hapis cezası aldı. Ancak bu 5 yıllık ceza tam olarak işleme konmadı ve Gümüşkaya 1 yıl sonra yine MİNT tarafından çekilen Seksenler dizisinin kadrosunda yer aldı.

Tüm bunların ardından geçtiğimiz Temmuz ayında ekrana geri dönen dizi ilk bölümündeki hafriyat kamyonları sahnesi ile tepki çekmiş, bu durum yüzünden günlerce sahnenin tartışmaları yaşanmıştı. Bunun hemen ardından dizinin sonraki bölümünde Meltem ve Haluk karakterlerinin yatak odalarında gösterilen kitaplık içerisinde FETÖ'ye ait okulların tanıtıldığı bir kitabın olduğunun fark edilmesi ile dizi hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bu durum yüzünden dizinin yayından kaldırılması için kampanya bile başlatıldı.

Tüm bu skandallar, talihsizlikler arka arkaya gelmişken diziyi ilgilendiren vahim bir olay daha dün gece yaşandı. Dizinin ilk sezonundan beri oyuncu kadrosunda yer alan, yeni versiyonda da olan ve Engin karakterini canlandıran Vatan Şaşmaz dün gece F.A isimli bir kadının kurşunlarına hedef olarak hayatını kaybetti. İşin acı tarafı, bu haber dalga dalga yayılırken ekranda Çocuklar Duymasın'ın yeni bölümün yer alıyor olması ve Vatan Şaşmaz'ın da sahnelerinin bulunmasıydı. Yani bir ekranda oyunculuk performansı bir tarafta ölüm haberi. Tuhaf tabi.

Yalnızca 6 bölümde başından 2 soruşturma, 1 ölüm geçen dizi ile ilgili lanete ben de inanmaya başladım vallahi. Bu kadarı da fazla yani. Ya bu diziyi komple bitirmeli ya da kurşun falan dökülmeli. 

İşin şakası bir yana, gerçekten bu kadar talihsizliğin ve acının başlarına gelmesi gayet can sıkıcı bir durum. 

Ne diyelim Allah beterinden saklasın.

Vatan Şaşmaz'a da Allah'tan rahmet diliyorum. Şok oldum, gerçekten çok vahim bir olay.

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..