Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Cumhurbaşkanlığı Forsu değiştirildi!..

Cumhurbaşkanlığı Forsu değiştirildi!..
 

T.C.Cumhurbaşkanlığı


Çankaya Köşkü’nün yeni sahibesi Hayrünnisa Gül, Çankaya Köşkü'nde bir süredir devam eden 'kurumsal kimlik' çalışmaları sırasında herkesin gözünden kaçan önemli bir ayrıntıyı ortaya çıkarmış! Bayan Gül, Cumhurbaşkanlığı'nda kullanılan bayrakların ve Cumhurbaşkanlığı forsunun hatalı olduğunu belirlemiş! (Zaman Gazetesi)

Yine aynı habere göre Fors ve Arma birbirlerinden tamamen farklıymış ve Cumhurbaşkanlığı'nda kullanılan eşyaların üzerinde yer alan 'arma'; çalışmaları yürüten profesyonel bir ekibin yeni tasarımı ile iki farklı şekilde kullanılmaya başlanmış. Artık alışılagelmişin dışında "arma" her yerde kırmızı zeminle kullanılmayacakmış!

Hayrünnisa Gül’ün köşke çıkar çıkmaz baştan aşağıya bir değişikliğe giriştiğini Millet olarak biliyoruz. O güne kadar kadın eli değmeyen (!) köşkte yapılan masum… ‘kurumsal kimlik’ düzenlemeleri bir kadının titizliği olarak benimsendi ve yüksek harcamaların dışında çok da bir sorun oluşturmadı. Ne var ki değişiklik bu kadar da masum değildi. Zira CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Cumhurbaşkanlığı Forsunun kırmızı zemin renginin değiştirildiğini; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Arnavutluk ve Karadağ ziyaretlerinde heyet üyelerine dağıtılan program kitapçığında yeni fors ve armanın yer aldığını, Cumhurbaşkanı ve eşinin girişimiyle gerçekleştirilen bu girişimin 2010 Ocak ayından itibaren Cumhurbaşkanlığına ait her türlü malzemede kullanılacağını belirterek TBMM’e bir soru önergesi verdi. (Akşam Gazetesi)

Daha önce de yazmıştık (Bkz. Körüz Biz. Anatürkler Yayınları Sayfa: 285-286) AKP iktidarı döneminde Millî Takımın kırmızı-beyaz forması değiştirilmiş yerine turkuaz-beyaz formalar getirilmiştir. Yine geçtiğimiz Kasım ayında bir meclis görevlisi, aslında Atatürk’ün hayalindeki bayrak renginin Gök Mavisi olduğunu ancak arkadaşlarından kabul görmeyince ay yıldızlı al bayrak ile devam kararı aldığını söylemiştir…

Vatandaş olarak merak etmekteyiz; Bu iktidarın ve Çankaya mensuplarının kırmızı-beyaz renklerle bir sorunu mu vardır?

Acaba geçmişte ülkesini türban nedeniyle AİHM’ e şikâyet eden ve daha sonra eşi cumhurbaşkanı olunca da şikâyetini geri çeken first ladymizin köşkte daha neler dikkatini çekmiştir?

Acaba şehit kanlarının simgesi al bayrağımızın al renginden duyulan rahatsızlığın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçmişte; “Bu cumhuriyet döneminin sonudur. Ankara nüfusunun yüzde 60’ı gecekondularda yaşıyorsa, laik sistem iflas etmiş demektir ve biz kesinlikle onu değiştirmek istiyoruz.” (The Guardian Gazetesi 1995- Hürriyet Gazetesi, 2 Mayıs 2007) sözleriyle bir bağlantısı var mıdır?

Aylardır kamuoyu DTP ve Kürt sorunu ile meşgul edilirken acaba bizler farkında olmadan daha ne gibi değişiklikler gerçekleştirilmektedir?

Bilemiyoruz!

Ancak kesin olarak bildiğimiz bir şey var o da; Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün asıl sahibinin Türk Milleti olduğudur...

Devleti temsil eden değerlerle oynanacak ya da değiştirme yapılacaksa önce asıl sahibine sorulmalıdır.

Ve burada Canan Arıtman’ın Türk Milleti adına sorduğu soruya TBMM Başkanı’nın cevap vermesini bekliyoruz:

Cumhurbaşkanı veya eşinin Cumhurbaşkanlığı arması, forsunu değiştirme yetkisi var mıdır?

Tülay Hergünlü

İstanbul, 20.12.2009

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..