Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Cumhuriyet'in 90. yılında büyük açılışlar yapılıyor...

Cumhuriyet'in 90. yılında büyük açılışlar yapılıyor...
 

Proje deyince eskiden bir tek GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) aklımıza gelirdi. GAP'a ne olduğunu ise bilemiyoruz. Galiba henüz tamamlanamadı. Şimdi ise etraf projeden geçilmiyor. Gazeteler her gün yazıyorlar,  Melen Projesi, Okul Sütü Projesi, Kuzey Ankara Girişi Projesi, Kadın Girişimi

Destekleme Projesi, Burdur Gölünü Kurtarma Projesi, Yayalaştırma Projeleri, Toplu Konut Projeleri, Özel Konut Projeleri, Kentsel Dönüşüm Projeleri, Metrolar, MILGEM (Milli Gemi) Projesi, Milli Tank ALTAY Projesi, Haliç Çevre Koruma Projesi, Taksim meydan Düzenleme Projesi, Çamlıcaya Cami Projesi, TURQUALITY Projesi, HES (Hidroelektrik Santralı) Projeleri, RES (Rüzgar Enerji Santralleri) Projeleri, GES (Güneş Enerji Santralleri) Projeleri, Dünyanın en büyük adliye projeleri, Bakü Tiflis Ceyhan (BTC) Projesi, Okullar Hayat Olsun Projesi, KKTC Su Temin Projesi, Ordu-Giresun Havalanı Projesi, Fatih Projesi, TANAP Projesi, OVIT Tünelleri Projesi, İstanbul'a 2 yeni şehir projesi...
 
Halkımız da artık somut projeleri görerek kararını veriyor. Siyaset artık etkin proje üretmekten ve sonuç almaktan geçiyor. Bu anlamda AKP halkın büyük teveccühünü kazanıyor. Oysaki muhalefet partileri de daha çok projelerden konuşabilirler ama bunu seçimlere saklıyorlar. Seçim zamanı gelince projelerde dosyalardan kamuoyunun önüne çıkıyor. Geçen seçimde örneğin CHP adına Kılıçdaroğlu güzel projeler seslendirdi, sonra AKP bunları aldı ve hayata geçirdi. Kötü mü oldu tabii ki olmadı, sonuçta kazanan yine millet oldu. Bundan Kılıçdaroğlu da oyunu artırarak nasiplendi, millet de. Örnek vermek gerekirse; Kamuda 4/B, 4/C uygulamaları kaldırılacak, emeklilere intibak yasası çıkarılacak, üniversite öğrencilerinin yurt sorununu çözeceğiz, üniversite harçlarını kaldıracağız.
 
MHP de Hilal Kart vaad etmişti.
 
Siyasi partilerin artık bu proje işini çok ciddiye almaları gerekiyor. Halk somut, gerçekçi projelere bakarak karar veriyor. Doğrusu AKP bu işi çok iyi kotarıyor.
 
Örneğin şimdi AKP 2013 yılında da büyük atılımlara imza atacak. Bugünkü Star gazetesinde Ulaştırma BakanıSayın Binali Yıldırım açıklamış atılacak adımları.
 
Bunlar şu şekildeymiş.
 
1. Marmaray Projesi
2. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi 
3. Boğaz Tüp Geçiş Projesi
4. Körfez Geçişi Dahil İzmir Otoyolu Projesi
5. Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Boğaz Köprüsü Projesi
6. Dünyanın en büyük İstanbul'un 3. Havaalanı
7. Kanal İstanbul Projesi
 
Bir ara Ulaştırma Bakanı Ankara metrolarının Kızılay-Çayyolu ile Batıkent-Sincan hatlarını,  29 Ekim 2013 tarihinde açmayı planladıklarını söylemişti, bunlar da olur yeni anayasaya da 2013 yılında çıkarsa Cumhuriyet'in 90. yılı adeta bir şenlik gibi kutlanmış olacak.
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..