Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '10

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Dağları ve ovaları, kısacası doğayı hallaç pamuğu gibi atan mermerciler feryat figan!

Dağları ve ovaları, kısacası doğayı hallaç pamuğu gibi atan mermerciler feryat figan!
 

RAMSAR, bilinçsiz ve yanlış uygulanıyormuş!


<ı>BUTSO’da (Burdur Sanayi ve Ticaret Odası’nda) bir araya gelen 30’u aşkın mermer firması yöneticisi, sorunlarını iktidar partisi milletvekillerine aktardılar. Mermerciler, Özçelik ve Alp’e deyim yerindeyse, RAMSAR nedeniyle dağları ve ovaları, kısacası doğayı daha fazla yıkıp hallaç pamuğu gibi atamadıkları için ağladılar.

BUTSO Meclis Salonunda, Mermerciler Derneği. Başkanı ve BUTSO Başkan Yardımcısı Ali Gür’ün başkanlığında toplanan mermerciler, Burdur Gölü’nün ‘Yerel Sulak Alanlar’ (Ramsar) Sözleşmesi sınırlamalarının kendilerini canından bezdirdiğini, yani doğayı talan etmelerinin önüne taş koyduğunu feryat figan anlattılar.

Mermerciler Derneği. Başkanı ve BUTSO Başkan Yardımcısı Ali Gür, İzmir’de yapmayı planladıkları Türkiye çapındaki geniş katılımlı, İhracatçı Birlikleri’nin, Ege ve İstanbul İhracatçılar Birliklerinin, TÜMMER’in, Çevre ve Orman Bakanlığı ilgili genel müdürlerinin, Burdur Valiliği’nin, Çevre İl Müdürlüğü’nün vb. kuruluşların katılacağı, konuşmacıların 9 Eylül, İstanbul ve SD Üniversitelerinden akademisyenler olacağı, ‘Türkiye’de ve Bölgemizde Mermercilik ve Çevre Sorunları’ konulu toplantıya ön hazırlık mahiyetinde çalışma yaptıklarını, bu arada sorunlarını iktidar milletvekillerine aktardıklarını belirtti.

Toplantı gerekçesi olarak Çevre Orman Bakanlığı’nın ve doğacı örgütlerin Yerel Sulak Alanlar konusundaki <ı>“bilgisiz ve yanlış tutum ve uygulamalarından kaynaklandığını vurgulayan BURMER Başkanı Gür, <ı>“Burdur Gölü’nün ‘Yerel Sulak Alanlar’ Ramsar Sözleşmesi sınırlamalarının mermercileri canından bezdirdiği”ni, bu sınırlamaların, <ı>“Burdur 2. OSB konusundaki gibi, gerçeğe uygun olarak esneklik kazandırılması”nı istediklerini belirtti. AKP’li vekillerin notlar aldıkları toplantıya katılan mermerciler, ayrıca <ı>“mermer atıklarının değerlendirilmesi, tonaj uygulamalarındaki katı tutumdan vazgeçilmesi” vb. konulardaki isteklerini dile getirdiler.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..