Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '15

 
Kategori
Güncel
 

Daha fark etmediniz mi ?

Daha fark etmediniz mi ?
 

Partiler, seçimde VAAT yarışına girdiler... Farkı fark etmediniz mi ?


CHP, ilk seçim bildirgesini aynı zamanda vizyonunu ve tabiki 'seçim vaatlerini' açıklayan parti. Ve o açıkladığı ilk günden beri hedef tahtasında.

Bir taraftan Başbakan Davutoğlu, diğer taraftan hükümetin diğer yetkilileri, Maliye ve Ekonomi Bakanları, hatta daha milletvekili olmamış kişiler tarafından sürekli eleştiriliyor. Çok pardon, bu arada bağımsız olması gereken ama olamayan Tayyip Erdoğan'ı es geçmek olmaz. İtiraz eden, CHP'yi tükaka etmeye çalışan furyanın en başında o var. Davutoğlu ile birlikte eş zamanlı çifte mitingler düzenleyerek, halka, bu vaatlerin boş olduğunu, gerçekçi olmadığını anlatıyorlar. 

Peki neden ?

Çünkü, Chp'nin bu bildirgesi tamamen ekonomi odaklıdır ve Chp bu bildirge ile hem vizyon, hem proje anlamında çıtayı yükseltmiştir. Akape'yi hem ekonomik olarak, hem siyasi olarak köşeye sıkıştıracak vaatler bulunmaktadır. Bu yüzden sürekli Chp'ye çatılmakta ve meydanlarda hakaretvari söylemler yapılmaktadır. Bunun bir kaç sebebi vardır, kanımca.

  1. Akape ciddi anlamda oy kaybı yaşamaktadır.
  2. Akape iktidarı kaybetmek istememektedir.
  3. Akape'nin iktidar olmaması demek, hem anayasa, hem başkanlık hayalleri suya düşecek. Hem de bir siyasi hesaplaşma başlayacak.

İşte tam da bu yüzden, iktidar cephesi ve özellikle bir Cumhurbaşkanı görevinde olan birisinin aktif siyaset yapar gibi Chp'ye yüklenmesi ve devletin tüm imkanlarını kullanması bundandır. Bunlara, gerçek olmayan seçim tahminleri ile manüpüülasyon yapan anket şirketleri, koşulsuz destekleyen, yalan ve şişirme haberler yapan, halkı kandıran, havuz medyasınının gazetleri ve tv kanallarını da eklemek gerekir. Bunların tümü muhalefetin ama illaki Chp'nin karşı cephesidir.

Şimdi, iktidar cephesine ve karşı cepheye şu soruları sormak gerekmez mi ?

1) Madem ki, Chp'nin vaatleri boştur, yapılamaz, gerçek dışıdır. O zaman neden bu kadar üstünde duruyorsunuz. Yetmiyor, Cumhurbaşkanı da hükümete destek olmak için vatandaşa bu vaatlerin boş olduğunu anlatıyor, Akape'ye oy istiyor. (her ne kadar Akape demese de, herkes onun gönlündeki partiyi biliyor. ) Eğer Chp’nin vaatleri boş ve mesnetsiz ise, siz kendi mesnetli projelerinizi açıklayın. Halk, hangisine inanırsa onu istediğini seçsin. Demokrasi bu değil mi ?

2) Bu projeler mademki bu kadar gerçek dışıdır, o zaman neden diğer partiler kendi seçim bildirgesini (vaatlerini) Chp'nin bildirgesinin karşıtı değil de, benzeri olarak açıkladılar. Vaatlere bakın, ufak tefek farklılıklarla Chp'nin vaatlerinin ve projelerinin neredeyse bire-bir kopyasıdır. Mecliste olan ya da olmayan partilerin vaatlerine bakın, ardından Akape’nin vaatlerine bakın. Asgari ücret, aileye maddi yardım, çiftçinin desteklenmesi ve mazotun fiyatı, en ekonomik bir şekilde evsizlere ev, işsizliğin ortadan kaldırılması, yoksul aileye para yardımı, üniversite öğrencilerinden harç alınmaması, taşeronluk sistemi ve daha başkaları ama en önemlisi de, çok da ses getiren emekliye 2 maaş ikramiye vaadi..  En çok da bu vaat rahatsız etmiştir hükümeti. Çünkü Türkiye de 10 milyonu aşan emekli var..

3) Kaynak yok diyorsunuz ama onlar da kaynak var diyorlar ve kısmen örnekleyerek açıklıyorlar. Korkunuz, bu kaynakların yaratılacak olması mıdır ? Yoksa, bu ülkenin refaha kavuşma, yoksulluğu yenme ihtimali olması mıdır ?

4) Davutoğlu'nun söylemi de çok yersiz ve gereksiz. Diyor ki, "bizim biriktirdiğimiz paraları, har vurup, harman savuracaklar. Yemezler... "  Kılıçdaroğlu da size yiyin, ya da halka yesinler diye bu bildirgeyi açıklamadı. Titizlikle çalışılan bir projeler bütünü olduğu belli. Korkunuz bu yüzden mi ?

5) Mevcut kaynakları ve birikimi neden kullansınlar ? Ne zamana kadar kullanabilirler. Kaldı ki, eğer gerçekten varsa, hazinedeki birikimi neden bitirsinler, yesinler. Bu Türkiye'yi bitirmek anlamına gelmez mi ?

6) Ayrıca, ayakları yere basan bir ekonomi programı ve politikası uygulayarak, yaratılacak kaynakların en başında, tasarruf etmek, israf etmemek, kamudaki fazla ve fuzuli araçların satılması, yeni satın almalar ve kiralamalar yapılmaması, hortumların/ hortumlamaların önünün kesilmesi, yolsuzluğu önlenmesi ve saraylar yapmama taahhüdü var.

7) Akape’yi en çok korkutan vaat/projeler ise şunlardır bana göre. Asgari ücretin 1500 lira  yapılması(vergiyi almazsanız, bu rakamı yakalarsınız) mazotun 1,5 lira olması (kdv’yi ve özel vergileri sıfırlayın, bu rakama verilir. Olmaz mı diyorsunuz. Neden olmasın ki, zaten devlet, yabancı bandıralı yatlara ve gemilere bu rakamın altında mazot satıyor. Ayrıca, mücevherde kdv’yi bu hükümet sıfırladı, mazot da neden olmasın ? ). Sonra işsizler (6 milyonun üzerinde işsiz var), emekliler (10 milyonun üzerinde emekli var),  öğretmenlerin atanması, parasız öğrenci yurtları,  çocuklara beslenme yardımı,  yoksullara para yardımı (17 milyon yoksul var), askerdeki gençlere para yardımı, nitelikli istihdam……

Daha ne olsun !..

Bunlar gerçekçi ve gerçekleştirile bilinir değil mi ? Bu projeler ALKIŞLANACAK projelerdir. Bu projelere CHP'nin projesi gibi bakmayın. Gözünüz kapalı onaylamaz mısınız ? Onaylamalısınız. Ama sahte ve kopya projelere dikkat.

../..

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..