- Kategori
- Yemek - Mutfak
Damla çikolatalı kolay pasta
Pasta sevmeyen çocuk yok gibidir, büyükler ise çocuklar gibi hiç pastaya hayır diyemiyorlar galiba pasta yemek insanlara geçici bir süre mutluluk veriyor. Zaten hazır pasta tabanları varken pasta yapmak çocuk oyuncağı oldu ama pasta kremasını kendinizin yapmasını tavsiye ederim çünkü evde yapılan krema daha lezzetli oluyor. Son derece kolay olan kremanın içine arzuya göre krem şanti koyabilirsiniz çünkü kremayı biraz daha inceltiyor ama ben koymadım. Pastanın arasına meyve koyabilirsiniz ama meyveyi sevmeyen çocuklar da var bu yüzden bu çocuklar için damla çikolatalı pasta ideal oluyor.
Malzemeler:
1 adet pasta tabanı
1 paket damla çikolata
1 çay bardağı süt
Pasta kreması için:
3 orta boy su bardağı süt
1 orta boy su bardağı toz şeker
1, 5 çorba kaşığı tepeleme un
1,5 çorba kaşığı tepeleme mısır veya buğday nişastası
2 çorba kaşığı siyah kakao
3 minik küp tereyağı
Yapılışı:
Pasta tabanının iç yüzleri 1 çay bardağı süt ile ıslatılır.
Un, nişasta, kakao ve şeker bir parça soğuk süt içinde eritilir ve kalan soğuk sütün içine katılarak karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir ve içine üç tane minik küp tereyağı atılarak eritilir.
Krema pasta tabanının arasına ve üzerine dökülerek bir kaşıkla hafifçe yayılır ve soğuyan kremanın üzerine damla çikolatalar serpilir.
Pastamız kurumasın diye kreması soğuyan pastanın üzerine bir kapak kapatılarak buzdolabında birkaç saat dinlendirilir, pastamız ne kadar çok dinlendirilirse hamuru o kadar çok kabarır.
Afiyet olsun.