Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '11

 
Kategori
Siyaset
 

Darbe paranoyasından, derin planlara

Ergenekon operasyonları, ve bu davaya bağlı olarak “Ulusalcı” kesime yönelik olarak yapılan operasyonlar, hep “darbe geliyor” söylemleri eşliğinde gerçekleştirildi.  

Şimdi yöntem değişiyor galiba!  

Darbe planlarının, uzayan davalarla birlikte inandırıcılıklarında ciddi oranda azalma oldu.  

Darbe planları “out!”  

Şimdi, derin planlar “in!”  

“Aktif haber” internet sitesinde yayınlanan “AKP'yi Bitirecek Derin Plan” başlıklı yazı, “Siyasal İslamcılar”ın darbe paranoyalarının sona erdiğini, bunun yerine “Derin Plan” gibi, darbe paranoyasına rahmet okutacak akla ziyan kurguların konulduğunu gösteriyor.  

Bu tür kurguların önümüzdeki seçim döneminde bolca kullanılacağını söyleyebiliriz. Sözü edilen planların ana kurgusu AKP’yi iktidardan uzaklaştırmak. Şimdi, darbe paranoyası yerine ikame edilen derin plandan söz etmek istiyorum.  

Söz konusu yazıda bahsedilen plan kısaca şöyle; “Doğan Grubu’nun CEO’su Nebil İlsever’in, 120 bin TL maaşı ve maaş dışındaki astronomik pek çok imkanı bırakarak, CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı’na “paraşütle” geçmesi sonrası, grubun seçim sonuna kadar varlıklarını satmayarak seçim sürecinde etkili olarak kullanması, CHP ve MHP’nin “koalisyon kurmayacakları” yönünde kamuoyunun ikna edilmesi sonucu, MHP, Anadolu halkından ve muhafazakar kesimden oy toplamaya çalışırken; CHP ise Kürt oylarını ve bütün solu toparlamaya çalışması” düşünülüyor.  

Seçim öncesi provokasyonlar yapılarak ortamın karıştırılması sonucu hükümetin yıpranması, CHP-MHP koalisyonuna giden yolun açılması ve AKP’nin iktidardan uzaklaştırılması ile sonuçlanacak “Derin Plan” CHP-MHP koalisyon hükümeti ile sonlanacak. 

Plan, herşey bir yana şizofrenik bir arkaplan olmadan düşünülemeyecek kadar gerçekdışı.  

-Ne zamandan beri hükümetlerin seçim yoluyla değiştirilmesi “derin plan” sayılıyor?  

-MHP, seçim stratejisini Anadolu halkı ve muhafazakar kesim üzerine kurmayacaktı da, “Patagonya halkı” ve sosyalistler üzerine mi kuracaktı?  

-CHP’nin Kürt oylarını ve bütün solu toparlamaya çalışması(böyle bir gelişme de yok ya!) kadar doğal ne olabilir? Bunun derin planlarla ne ilgisi var?  

-Derin planlar ve askeri darbeler, halktan yana yükselen siyasal mücadeleleri durdurmak ve yok etmek, toplumu düzen içi seçeneklerde tutmak, gelecekleri hakkında söz sahibi etmemek ve istenilen biçime sokulacak itaatkar bir toplum yaratmak için planlanır.  

Derin planları gündeme getirenlerin iddialarına bakılırsa, sanki hükümet halen muhalefette, iktidara gelmek için çaba harcıyor da onu engelleyen derin güçler var.  

Gülesi geliyor insanın!  

Kendinize gelin efendiler!  

Bu ülkede Anayasayı tek başına değiştirebilecek güçte, bütün kurum ve kuruluşlara hâkim, askerle uzlaşmış, Anadolu sermayesini arkasına almış, Arap sermayesinin sınırsız desteğine sahip olan ve anketlere bakılırsa %50’ler düzeyinde bir oy desteğine ulaşmış muhalefetsiz bir hükümet var.  

Böyle bir ortamda bırakın darbe planları ve derin planları, muhalefet partilerinin serbestçe seçim çalışmaları yapacakları ortam bile yok.  

-Kim, darbe planı yapacak?  

-Derin planları kimler uygulayacak?  

Darbe paranoyası ve derin planlardan kasıt, mazlum ve mağdur edebiyatı yapıp oyları konsolide etmekse, artık bu tür basitliklere gerek yok.  

Çünkü bu tür manipülasyonlar kabak tadı vermeye başladı. Yok ama “Ben tabanımı diri tutayım.” diyorsanız, o başka.  

 

 

 
Toplam blog
: 223
: 700
Kayıt tarihi
: 04.01.08
 
 

Gaziantep' te öğretmen olarak görev yapmaktayım. Son olarak Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ..