Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

Darbeye karşıyız çünkü birden değil yavaş yavaş ölmeyi seviyoruz

Darbeye karşıyız çünkü birden değil yavaş yavaş ölmeyi seviyoruz
 

Darbenin ne yapacağı belli değil; ama böyle en azından henüz hayattayız. Belki de darbeye karşı olmanın en önemli nedeni bu. Haklı darbe yoktur diyemeyiz; Kurtuluş Savaşı da darbe. Fransız İhtilalı de darbe. Ekim Devrimi de darbe. Ama hepsinde de bir kurtuluş söz konusu. Belki 15 Temmuz darbecileri de ülkeyi düşündüler. Sırf “Haşaşi” hakaretini hazmedemedikleri için yapmadılar herhalde.

“Darbe en kötü düzenden bile kötüdür” diyenler en kötü düzeni tarif etmiyorlar. Bazen ülke o hale gelir ki darbeyi ararsınız. Öncesi gece belki darbeye sevinenler bile olmuştur.

Artık şu kötü, bu iyi diyemeyeceğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Tanrı ile şeytan birbirine karıştı. Bu fırtınalı havada insanların tercihi fırtına bizi savurmasın da ne olursa olsun şeklindedir. Ama fırtına sadece savurmaz; üşütür, dondurur, nefesinizi keser, öldürür…

Darbeyi yendik, Türkiye kurtuldu mu? Hayır, sadece acıyı erteledik… Yani darbeye karşı olanların darbesi… Samimiyetle cevap verelim lütfen, ülkenin düzeni iyi olsaydı bu ve bundan önceki darbeler olur muydu? Darbe yapılacak bir ülkeniz varsa birileri darbe yapar. Sorunlarınızı mutlaka demokrasi yoluyla çözeceksiniz. Aksi halde birileri silah yoluyla çözmeye kalkışır. 15 Temmuz darbesini yapan FTÖ olabilir ama darbe ortamını hazırlayan biziz.

Ülkede yapılan güzel şeyler yok mu, var. Hükümet çalışmıyor mu, çalışıyor. E nedir o zaman? Bazı çevreler hükümetin politikalarından rahatsız. Niye ki? Hepsi mi tezgâhları bozulduğu için? Hepsi mi Ak Parti’ye karşı olduğu için? Haklı gerekçeyle rahatsız olan yok mu? “Demokrasi bayramı” dedikleri darbeye karşı meydanlara inme eylemine halkın yarısı katılmadı. Hükümetin bazı politikalarını da darbe olarak gördükleri için olmasın. O darbeyi önlemişsin ama bu darbe ne olacak? Hükümet ak değil ki kara bir geceden kurtulduğumuz için sevinelim.

Açalım bu konuyu… İktidardaki partinin kendi düşünceleri, yapmak istedikleri olacaktır elbette. Ülke için gerçekten faydalı olan projelere iktidardaki partiyi sevmediği için karşı olanlara ben isem de yazıklar olsun! Marjinal bir guruptur bunlar. %50 muhalefeti oluşturamaz. Demek ki sen bazı uygulamaları halk istemediği halde bir kesim istiyor diye dayatıyorsun.

Kerim Korkut %76 “demokrasi eşiği” ni işte bunun için koydu. %50’nin istediği ama kalan %50’nin istemediği bir şeyi devletin gücünü de arkana alarak yapmaya kalkarsan işte böyle darbeler olur. Darbeyi yener kahraman olursun ama ülke düzlüğe çıkmaz. Ne yapıp edip halkın%76’sını yapacakların konusunda ikna edeceksin. Örneğin Osmangazi köprüsünün anketini yap. Bu oranın üzerinde halk olumlu diyecek. 3 milyon Suriyelinin vatandaş yapılmasını referanduma götür. Ak Partinin bir kısım politikalarına karşı olmama rağmen ben de taraftar olduğum halde %90 hayır çıkacak. Biz istiyor olabiliriz, halk istemiyor. %49 oyun da olsa bu ülkede öyle her istediğini yapamazsın! Yaparsan darbe kapıda. Olsun, önler kahraman olurum, millet ne yaparsa yapsın dersen bir gün halkın kendisi darbe yapar!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..