Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '07

 
Kategori
Dans
 

Datça-Knidos 1. Uluslararası halk oyunları festivali

Datça-Knidos 1. Uluslararası halk oyunları festivali
 

Datça Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği ve 8 ülkeden – Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Letonya, Makedonya, Kuzey Osetya, Romanya ve Sırbistan - yaklaşık 350 dansçının katıldığı Datça-Knidos 1.Uluslararası Halk Dansları Yarışması Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Datça Şenkaya kavşağından Cumhuriyet Meydanına yapılan bir yürüyüşle başlayan bir haftalık festival, kültürlerin buluşmasını sağladı. Datça halkı dansçıların oluşturduğu korteji ve etkinlikleri coşkuyla izledi. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanında yapılan mini dans gösterileri beğeniyle izlendi.

Tüm ülkelerden temsilciler ile onlara rehberlik eden öğretmenler önce Datça Kaymakamlığına ardından da Datça Belediyesine yaptıkları ziyaretlerde ülkelerinden getirdikleri hediyeleri sundular.

Aynı akşam Datça Amfi tiyatroda Datça Kaymakamı Mustafa Kaya ve Belediye Başkanı Erol Karakullukçu katılımcı ülke dansçılarına, onlara rehberlik eden görevli ilçe öğretmenleri ve yöneticileri ile gönüllü rehberlere, gösteriyi izlemeye gelen Datça halkına hitaben bir konuşma yaptı.

Teşekkür konuşmasıyla başlayan açılış töreninde Gençlik Halk Dansları topluluğunun ve yarışmacı ülkelerin sergilediği danslar Datça halkı, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Turizm sezonunun sonlarına doğru düzenlenen yarışma Datça esnafının da yüzünü güldürdü.

Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Tesislerinde konaklayan konuk dansçılar günün yorgunluğunu tesis havuzunda yüzerek atmaya çalıştılar. Dansçılar Datça yarımadasının eşsiz güzellikleri içerisinde çeşitli köylerde ve tarihi Knidos antik kentinde gösteriler yaptı.

Yoğun ilgiyle izlenen Datça-Knidos 1.Uluslararası Halk Dansları Yarışması Cumartesi akşamı Amfi tiyatroda yapılan yarışma ile sona erdi. Yarışmada Gürcistan 1., Makedonya 2. ve Bulgaristan 3. oldu. Festival, gala gecesi ve ödül töreniyle sona erdi.*

* Ali Osman Karatekin

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..