Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '19

 
Kategori
Siyaset
 

Davutoğlu Yeni Yıldız mı?

Şunun altını çizelim bir kere. Ahmet Davutoğlu her ne kadar madem açıklanması gereken önemli bir durum vardı, görevinden istifa etmeden önce konuşmalıydı, şu anda çıkış yapması etik değil doğru değil ama Davutoğlu öyle yabana atılacak isim de değildir.

Eğri oturup doğru konuşalım, Davutoğlu bir yana diğer AKP'liler bir yana..

AKP'li değilim, Ahmet Davutoğlu'cu da değilimdir ama ben Davutoğlu'yu diğer AKP'li kurmaylardan farklı görmüşümdür her zaman ve de farklı görürüm.

Suriye konusunda olsun, Rus uçağının düşürülmesi olayında olsun bir takım yanlışları olmuş olabilir, bunlar ayrı konulardır.

Güven duyma bağlamında seçmen Erdoğan'dan fazla Davutoğlu'na güvenir bunu unutmayalım. Yüzde 47 oy oranını hatırlayalım.

Başbakan olarak da Binal Yıldırım'dan çok Ahmet Davutoğlu'yu tutar AKP seçmeni..

Şunu da söyleyelim; Davutoğlu Parti kurma çalışmalarına başladıysa ve hayata geçirmeyi gerçekten düşünüyorsa veya düşündüyse, bunu öyle bizlerin düşündüğü gibi 1-,1,5 oy oranı için düşünmez yapmaz!

Pragmatik konusunda Davutoğlu Erdoğan'dan yetersiz olabilir ama doğru siyaset bağlamında oldukça başarılı lider olarak karşımıza çıkıyor.

Davutoğlu elbetteki her türlü ihtimalleri düşünerek harekete geçmiştir diye düşünüyorum. AKP'nin metal yorgunluğundan tutunuz da Ortadoğu'daki yeni küresel konjonktürüne kadar enine boyuna değerlendirerek ve öngörerek yola çıkmıştır.

Davutoğlu iyi bir ekonomi paketiyle ve İmamoğlu'da olduğu gibi herkesi kucaklayacak politikasıyla başlangıç yaparsa AkP'den büyük kopmalar olur ve de seçmen destek verir.

Bir kere Davutoğlu'nun Profesör'lük ünvanını da gözardı edilmemesi gerekir diye düşünüyorum.. Hayata bakışı dünya görüşü beni enterese etmiyor. Ben objektif olarak AKP üçgeni içinde yeri konusunda bir şeyler karalamaya çalışıyorum hepsi bu.

Yukarıya da baksak aşağıya da baksak AKP dönemi 31 mart ve 23 haziran'da son bulmuştur, bu konu ayrı.

Makyaj tazelemekte olan ve kulis'ten sahneye doğru henüz adımını atmamış olan Babacan'ın da seyirci tarafından sahne performansını gördükten sonra Davutoğlu ile ilgili düşünceler daha da netleşecektir

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..