Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '15

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Değişim seninle başlar

Değişim seninle başlar
 

Zaman zaman hayat karşısında çaresiz olduğumuz duygusuna kapılabiliyoruz. Kendimizi başarısız, şanssız, sağlıksız, yalnız, güçsüz, sevilmeyen, sevemeyen, bilgisiz veya maddi zorluklar içerisinde kalmış gibi görebiliyoruz. Görebiliyoruz diyorum çünkü böyle hissetmemiz tamamen bizim algımızla alakalı. Belki istediğimiz kadar başarılıyız, ihtiyacımız olduğu kadar paramız var, sevebildiğimiz bir sürü şey var ama bunların hiç birinin farkında değiliz. Her şey öncelikle gerçekten ne istediğimizi, neye ihtiyaç duyduğumuzu fark etmemizle başlayacak. Hayatımızın bazı alanlarında neden mutluyuz, bazı alanlarında neden mutsuz hissediyoruz? Bu alanlardaki tatmin düzeyimiz nedir? Değerlerimizi biliyor muyuz? Değerlerimize uygun mu yaşıyoruz? Daha mutlu, huzurlu, başarılı veya güçlü hissetmemiz için hayatımızın hangi alanlarında değişikliğe gitmemiz gerekiyor?

Koçluk mesleği öncelikle kişinin mevcut durumunun bazı tekniklerle ortaya çıkarılmasını sağlar. Bu süreçte koçluk alan kişiye düşen temel sorumluluk ise koçun sorduğu sorulara samimiyetle cevap vermektir. Böylece farkındalık kazanma süreci hızlanır ve daha kolay yol alınır.

Koç söylediklerinizi size yansıtarak ayna görevi yapan, sorduğu güçlü sorularla size farkındalık kazandıran bir profesyoneldir. Koçunuzdan sizi yönlendirmesini, danışmanlık yapmasını, arkadaşınız olmasını, ebeveyn veya öğretmen gibi talimatlar vermesini bekleyemezsiniz, koçluğun amacı doğru cevapları sizin vermenizi sağlamaktır.

Kısacası koçluk almak içsel bir keşif yolculuğuna çıkmak gibidir, insanı kendisine yakınlaştırarak mutluluğun kaynağına ulaşmasını sağlar.

Bireydeki değişim süreci düşünce yapısına, inançlarına, iletişim şekline yansıdığı için ilişkilerinde, kariyerinde, bedensel ve ruhsal durumunda olumlu etkilerin gözlenmesi kaçınılmazdır. Bireysel veya Kurumsal düzeydeki tüm koçluk çalışmalarının temelinde değişim “insan” ile başlar. Koçluk bireye veya kuruma özel uygulamalar içeren bir değişim ve gelişim sürecidir.

 

 
Toplam blog
: 6
: 364
Kayıt tarihi
: 15.06.15
 
 

PMP® unvanlı Proje ve Yönetim Danışmanı, ICF üyesi Profesyonel Koç. ..