Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '12

 
Kategori
Futbol
 

Demba Ba Fenerbahçe'ye mi geliyor?

Demba Ba Fenerbahçe'ye mi geliyor?
 

Bu kadar da olmaz artık…

Şu Fenerbahçe, o kadar suçlamanın altından kalkarak, silkindi ve düşmanlarını bir bir çatlattı… Hakkında yalan yanlış ihbarda bulunanları, bir bir mevkilerinden, makamlarından etti!

Şimdi de rakiplerini, yaptığı transferlerle çatlatıyor!

Biliyorsunuz ligimizin şampiyonu Galatasaray, aylardan beri önüne geleni transfer edip, geride kalanı çukura doğru itiyordu!

Bunca transfere rağmen, sadece Gaziantepspor’dan Dany’i alarak, çok önemli bir transfer’e imza attı. Galatasaray ihtiyacı olan bir transferi yaptı. Yarım puanla şampiyon olmanın verdiği iç huzuru ile transferlerde ince eleyip sıkı dokuyor!

Bu güne kadar birçok ünlü futbolcu Galatasaray’a geldi, gitti. Ancak hiç biri imza atmadı. Kimi pahalı geldi, kimini medya uydurdu, kimi de Galatasaray’a gelmek istemedi.

Bu arada Fenerbahçe yarım puanla şampiyonluğu kaybetmenin dezavantajıyla çıktığı transfer piyasasında, nokta atışları yapmaya devam ediyor.

Bu güne kadar Kuyt, Hasan Ali ve Bucaspor’dan Salih Uçan’ı transfer etti. Mehmet Topal ve Tino Costa’nın transferi uzun zamandan beri konuşuluyor. İmzalar atıldı atılacak…

Zigler’in ise geri geleceği, Yobo’nun takımı ile bonservis konusunda anlaşıldığı basına yansıyan bilgiler. Ayrıca Aykut Kocaman bu iki oyuncunun alınması için yoğun çaba içinde olduklarını söyledi.

Medya tarafından, her gün onlarca sporcunun transfer edildiği(!) bir zaman diliminde, Galatasaray’a yakın olduğu söylenen bir oyuncu Fenerbahçe’ye geliyormuş.

Evet, kime niyet kime kısmet...

Uzun süredir Galatasaray'a transfer olacağı konuşulan Demba Ba, Fenerbahçe'ye geliyormuş. Sarı-Lacivertli kulüp, İngiltere Premier Ligi'nin ünlü ekiplerinden Newcastle United'da forma giyen Senegalli santrfor ile anlaşmış...

Basına yansıdığı kadarıyla, bu transferin yapılma nedeni şunlarmış:

1-Senagalli olması ve futbol eğitimini takımdaki vatandaşları Moussa Sow ve İssiar Dia gibi Fransa'da alması... F.Bahçe yöneticileri Demba Ba ile temasa geçmeden önce Sow ve Dia'dan görüş almaları.

2-Demba Ba, dünyanın en zorlu ligi olarak kabul edilen İngiltere Premier Ligi'nde bu sezon 16 gol atması, transferi için en büyük referans!

3-Maliyetinin gayet uygun olması... Demba Ba'nın sözleşmesinde, '31 Haziran 2012'ye kadar 7 milyon sterlin (yaklaşık 20.8 milyon lira) getirirse serbest kalır' maddesi yer alıyormuş. Yıllık istediği net ücret de 2 milyon 500 bin euroymuş. Bu rakam da F.Bahçe yönetiminin futbolcular için belirlediği ücret standardına uygun (En yüksek para 2.8 milyon euro ile Dirk Kuyt'a veriliyor).

4-Uyumlu olması transfer için en büyük etkenlerden birisiymiş. Demba Ba, son derece düzgün ve problemsiz bir futbolcuymuş. Gerek hocalarıyla gerek takım arkadaşlarıyla bu zamana dek sorun yaşamamış. Bu özellikleri nedeniyle bugüne dek forma giydiği bütün kulüplerde çok sevilmiş.

Demba Ba kim?

Sengalalli, 27 yaşında ve 1.89 metre boyunda, santrafor mevkiinde oynuyor ve iyi bir golcü..

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..