Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '15

 
Kategori
Siyaset
 

Demokrasi için meydanlardan başka şansımız kalmadı

Demokrasi için meydanlardan başka şansımız kalmadı
 

Sanırım Kılıçdaroğlu bu anlamda bir söz söyledi. AKP Türkiye’yi bir yerlere götürebilir; ama gittiğimiz yerden bir daha asla geri gelemeyiz. Gerçekten doğru yere gidiyorsak gelmeyelim zaten. Lakin bundan emin değilim. Türkiye’nin ayarlarıyla oynanıyor. Diyeceksiniz ki zaten bozuktu varsın oynansın. Kimyasıyla oynanıyor, kimyasıyla; görürsünüz bozuğu!

Adamlar olağanüstü çalışıyor. Halk ve bir kısım aydın sadece hizmeti görüyor; çünkü algısı o kadar. Ama ellerindeki bir karış nasırın altında ben başka bir Türkiye görüyorum. Dinleyin başbakanı, çizdiği Türkiye haritası sizin ülkeniz mi? Medeni dünyadan kopmuş, Araplaşmış, Ortadoğu ülkesi. Suriye gibi, Irak gibi, Mısır gibi bir ülke. Tamam, halkın yarısı zaten bu şekilde bir anlayışa sahip ve böyle bir gelecek istiyor. 

Ama ya diğer yarısı, yani bizler… Ben “altı yaşındaki kızla evlenilebilir” diyen meczuplarla bir arada yaşayamam, gitsinler; ya da biz gidelim! Ya işte Arap ülkelerini görüyorsunuz, Müslüman ülkeleri… Böyle yapmak istiyorlar Türkiye’yi… Saçının telini gösterdi diye kadınların kırbaçlandığı İran gibi. Türkiye’deki %50 bunları kabul edebilir; ama biz edemeyiz. Yarın öbür gün Allah’a küfrettiniz diye boynunuz bile vurulabilir. Ya lanet olsun, o da etmesin, tamam ama böyle de ceza olur mu?

Muhalefet gerçeği göremiyor… Hala sandık diyor. Biat etmiş insanlar dönüp sana oy mu verecek? MHP %15’i, CHP’de %28’i geçsin köpek gibi havlarım! Bunu başarı sanıyorlar. Bu sizin kemikleşmiş oyunuz zaten. AKP anketlerde %40 Artı çözüm süreci %5. Artı açılış şovları %5. HDP’nin oyu da her halükarda AKP’nin.

İki konuyu mutlaka burada yazmamız lazım. 7 Haziran tablosu bu. Yani sonuç değişmeyecek. Seçim yapılmasın; yazık milletin parasına! 

Kerim Korkut ne dedi? “Diğer konu ülke bölündü, iki ayrı millet olduk. AKP’liler ve AKP’li olmayanlar” İnanmıyorlar, CHP’liler bile inanmıyor;  öyle şey olur mu diye bizimle dalga geçiyorlar. Etrafınıza iyi bakın, AKP’lilerle AKP’li olmayanlar birbirlerinden kız alıp vermiyorlar. Ben görmedim AKP’liyle evlenen bir solcuyu;  ya da tersi. Bundan iyi bölünme olmaz ki.

AKP’ye vermemek için size veriyorlar.  Geçen seçimde AKP’ye oy verenlerin bu seçimde kullanacakları oy zarfı da ellerindeydi, biliyor musun? Mümkün olsa ikisini birden atacaklardı. Demokrasi bitti, sandık satıldı, satıldı! Adamlarda para(oy) çok-%50’leri var- bastırdı aldı. Şu anda demokrasi onların elinde seni beni kesen kılıç.

İki ayrı devletiz, ya ben bunu aylardır söylüyorum kimseye anlatamıyorum. Yoksa kendi aranızda anlaştınız da halkı mı kandırıyorsunuz? Rahmetli Ecevit’i unutmayın %22’den %2.

Seçimi boykot edecek sandığa gitmeyeceksiniz; o kadar basit. Amacınız AKP’ye şov yaptırmak mı? Bir devletin egemenliği altında başka bir devlet gibiyiz. Devletin resmi kurumu (diyanet) ülkenin kurtarıcısının adını dahi anmadan dua ediyor. Atatürk senin Atatürk’ün, onlara ne ya. AKP’ lilerle ayrı bir milletiz biz. Müslümanlığı kılıf yapıp Türkiye’yi Arabistan’a doğru götürüyorlar.

Aynı ülkenin partileriymiş gibi AKP ile seçime gidiyorsunuz. AKP sandığı kullanıyor, seçimi kullanıyor görmüyor musunuz? Gerekirse demokrasiyi de terk edin; çünkü zararlı olmaya başladı. Bugüne kadar muhalefetin yaptığı tek doğru Gezi direnişiydi. Sandık adil değil, halkın iradesini yansıtmıyor. Demokrasi rayından çıktı. Bu zihniyetin belli bir oy kütlesi var. Hizmetle bunu sağlayacaklarını da anladılar. Köprü yap, Taksim’de insanları döv. Sen teröristsin adam kahraman. Niye dövdün diyen yok. 400 vekili bulurlarsa -ki bulabilirler; çünkü muhalefette gerçekleri göremeyen insanlar çok, sanatçı olmuş biri bunların zihniyetini destekleyebiliyor- çıkaracakları Anayasayı düşünebiliyor musunuz? E bunlara Kürtler de destek verecek. Cemaat, bir kısım MHP’liler… Ordu, emniyet, yargı da onlardan. Bizi bu toraklardan sürerler alimallah! Ben şahsen ailemin ve kendimin geleceği hakkında gerçekten endişeliyim!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..