Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '14

 
Kategori
Güncel
 

Demokrasinin gereğini yapmazsan işte böyle Türkiye alev alev yanar

Demokrasinin gereğini yapmazsan işte böyle Türkiye alev alev yanar
 

Türkiye’de 12 milyon Kürt var. Bunların 2 milyonu ayrılıkçı. “Biz Kürtlere özgürlük istiyoruz” diyen 2 milyona karşı savaşabilir misin?

Çözüm süreci Kürtlere demokratik haklar vermek için başlatılmadı mı? Peki, devlet Kürtler için bir siyasi çalışma başlatmışsa ve bunu Kürtlerin doğal lideri Öcalan da onaylıyorsa bu olayların nedeni ne?

5–6 yıl önce yazdığımız yazılara bakın. Bu günleri ta o zaman gördük ve yazdık. Kobani bahane değil önemli bir neden ama Kobani olmasaydı da ayrılıkçı Kürtler ayaklanacaktı.

Çünkü çözüm sürecine inanmıyorlar. Bu süreçle kendilerine bir hak verileceğini düşünmüyorlar. Dikkat edin Liderleri Apo’nun çözüm sürecine destek vermesine rağmen Kandil “Türkiye Kobani’ye müdahale etmediğinden barış süreci bizim için bitti” açıklamasını yaptı.

12 milyon halk özgürlük istiyorsa bunun önünde duramazsınız. Onları serbest bırakınız. İster bizimle beraber yaşasınlar ister ayrı devlet kursunlar. Kendi halkları için neyi nasıl yapmak istiyorlarsa öyle yapsınlar.

Kürtlere özgürlük vermekle onlara lütufta bulunmuyorsunuz. Kürtlerin tapusu bizim elimizde değil. Onlar da bizim gibi Tanrının özgür ve bağımsız kulları. Bize bağlı olarak yaşamak istemiyorlarsa yaşamazlar. Halkların milletlerin birlikte yaşamaları karşılıklı istek ve irade ile olur. Silahla birlik beraberlik sağlanmaz.

Kerim Korkut Kürtlerin ve isteyen diğer halkların özgürlük hakkıdır diyor. Ama elbette hani birlikte beraberce aynı vatanda yan yana yaşamak her iki halk için de iyi olacaktır. Zaten ayrı devlet için Kürt toplumu içinde ağırlıklı bir irade yok. Fakat durum böyle diye Kürt halkını azınlık olarak görmek, Kürt kökenli falan diyerek bir halkın varlığını hafife alan şekilde konuya yaklaşmak doğru olmaz.

Yani eğer haklarına kavuşmak, anayasal bir kimlik kazanmak onlara yetiyorsa (gereğinde yapılacak referandumda bu sonuç çıkmışsa) gerekenler yapılmalıdır. Artık günümüzde bayrak hâkimiyet ifade etmiyor. Ediyorsa bile biz değiştirelim. Halkların, milletlerin simgesi onuru olsun ve Türk bayrağının yanında Kürtlerin ve isterlerse diğer halkların bayrakları da olsun. Dillerini yazsınlar, konuşsunlar.

Modern devlet ilkeleri ve ileri demokrasi ile bunları aşarız. Apo 50 bin kişiyi kesmiş, bizim düşmanımız; ama bir Kürt çocuğunun idolü, sempatisini demokrasi içinde zor gelse de sindirelim. O da bizim bozkurdumuzu sindirecek, Atatürk’ümüze, bayrağımıza saygı gösterecek. Belki bir Kürt milli takımı olacak. Kürt tiyatrosu, Kürt güzellik yarışması. Bunlarda ne var ya, hepsi de zenginlik. Bırakın dillerini yazsınlar okusunlar.

Bu yanlış yüzünden 30 yılda 50 bin insanımız öldü. Ben PKK ile “büyük Türk” diye tabir ettiğim hâkim Türk ideolojisini aynı kefeye koyunca kıyamet koptu. Haklıyım. Biri öldürerek devlet kurmak istiyor, diğeri öldürerek buna karşı geliyor. Kürtlerin devlet kurma hakları var mı? İstiyorlarsa elbette. O halk, o insanlar özgür ve bağımsız, dilediklerini yaparlar. Peki, burada yanlış olan ne? Silahla devlet kurulmaz. Hele de bu çağda… PKK hareketi çok büyük yanlıştır; mücadele demokratik yollardan verilmeliydi. Ben bile Türk olduğum halde böyle demokratik bir mücadeleye destek verirdim. Türkiye’nin hatası özgürlük isteyen bir halka sen karşı koyamazsın… PKK ile savaşta 400 milyar dolar paramız gitti… Karşılığında elimize ne geçti? Kürdistan kuruldu mu? Peki ya Türkiye kurtuldu mu?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..