- Kategori
- Yemek - Mutfak
Deniz börülcesi
Deniz börülcesi, deniz sularının gelip gittiği ve deniz kıyısına yakın yerlerde yetişen bir bitkidir. Tuzlu bir lezzete sahip olduğu için lezzetli bir bitkidir ve pişirilirken tuz atılmaz. İyot eksikliğine bağlı guatr hastalığına iyi gelir.
Deniz börülcesi haşlanarak salatası yapılır genellikle meze olarak kullanılır.
Malzemeler:
2 demet deniz börülcesi
Zeytinyağı
Birkaç diş sarımsak
1 limonun suyu
Yapılışı:
Çukur bir tencereye bolca su konulur ve su kaynayınca içine deniz börülceleri atılarak 15-20 dakika haşlanır.
Haşlanan börülceler rengi kararmasın diye soğuk suya atılır ve süzgeçten suları süzdürülür.
Börülcelerin ucundaki ince çöpler içinden çıkarılır, bu işlem gözünüzü korkutmasın sıyırınca hemen ele geliyor.
Bir kabın içine dövülmüş birkaç diş sarımsak, 1 limonun suyu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı konulur ve bir müddet çırpıldıktan sonra deniz börülcelerinin üzerine dökülür.
Arzu edilirse üzerine sarımsaklı yoğurt da dökülebilir.
Afiyet olsun.