Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '07

 
Kategori
Sinema
 

Denizler durulmaz dalgalanmadan… Hicran Sokağı

Denizler durulmaz dalgalanmadan… Hicran Sokağı
 

Safa Önal ve Çiğdem Tunç


Boğaziçi’nde şirin bir sokak Hicran Sokağı. Birbirine bağlı, orta halli insanların yaşadığı bir sokak tablosu. Çaycısı, berberi, lokantacısı, tamircisi ve köfte piyazcısıyla. Arif ve Leyla’nın aşkı ve de Müyesser’in umutsuz şarkısı.

Bu dünyada gönlü kanamayan kimse yok mudur?

Gönlü kanamayan kimsenin işi yok bu sokakta. Hepsinde kırık bir öykü. Acıklı değil, aynı zamanda güldürüyor da izleyenleri.

En güzel deniz, henüz gidilmemiş olanıdır.
En güzel çocuk, henüz büyümedi.
En güzel günlerimiz, enüz yaşamadıklarımız.
Ve sana söylemek istediğim en güzel söz :
Henüz söylememiş olduğum sözdür... Rutkay Aziz’den eski aşkı şarkıcı Handan Akses’e (Selda Alkor) doğru akıp giden dizeler.

Safa Önal’ın senaryosunu yazıp yönettiği filmde Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Cüneyt Arkın, Ayla Algan, Müjdat Gezen ve gidince göreceğiniz bir dizi eski filmlerden tanıdığınız aktör ve aktristler.

Yazdığı senaryolarla Guinness Rekorlar kitabına giren Safa Önal’ın en son çektiği film Hicran Sokağı’nda ayrıca genç oyunculardan Ahu Türkpençe, Pelin Batu, Arda Esen ve Umut Sezgin de rol almış.

Bu kadar ünlü kadroyu bir araya toplamış Safa Önal jübile filminde. Kınaçiçeği Şaziye, Ayla Algan’ın çizdiği şirin bir karakter filmde. Ayla Algan’ın Sadri Alışık’la birlikte oynadığı Safa Önal ve Ayşe Şaşa’nın senaryosunu birlikte yazdığı ‘Ah Güzel İstanbul’ ndaki halini hep anımsarım. Sanırım bu kınaçiçeği Şaziye’de aklımda kalacaklar arasında. Hicran Sokağı ‘Sadri Alışık anısına’ diyerek başlıyor perdede.

Yeşilçam’ın dev kadrosu filmde yerini almış. Yalnız bunun için izlenmeye değer demiyorum, yanlış anlaşılmasın. İzlerken hep eski filmler aklınıza gelecektir. Film gerek konusu, gerekse diyalogları ile bir Yeşilçam klasiği örneğini taşıyor perdeye. Sevimli, muzip ve dramatik. Dram diye belirlenmiş olsa da türü bence dram değil. İronik bir yanı var. İyi seyirler…

 
Toplam blog
: 38
: 1200
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

Belki de yazacak çok şeyim olmadığından üye olup sonra bıraktığım bu blog sevdasına yeniden başla..