Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '09

 
Kategori
İzmir
 

Dikili'liler, Ata'sı ile kucaklaştı...

Dikili'liler, Ata'sı ile kucaklaştı...
 

Ankara' lı Ressam Rüzgâr Fidan, Atatürk portrelerinde çok başarılı


İzmir’in şirin ilçesi Dikili’de Belediye, herkesten önce elini tutarak, şehrin merkezini Atatürk portreleriyle doldurdu. Parklarda, caddelerde ve sokaklarda boy boy Atatürk portrelerini asmak suretiyle Atatürk’ü değişik bir şekilde anarak, “Atayı anma haftasına” öncelerden katılmış oldu. Dikili’liler “ ilk defa bu kadar Atatürk portresini bir arada görüyoruz. Çok mutlandık. Doyduk “ dediler.

Anma haftası münasebetiyle Ankaralı ressam Rüzgâr Fidan’ın yağlı boya “Atatürk portreleri” yapıtları, Muammer Aksoy Parkında sergilendi. Sergiyi Dikili ADD Başkanı Çiğden Elibol ile birlikte, ile gezen Başkan “ gurur duyduk. Çok başarılı bir sergi” dedi. Sergi, halk tarafından büyük bir ilgi gördü. İzleyiciler, Dikili’ liler, oluk oluk sergiye aktılar, “Ata’mıza doyduk” dediler ayrıca.

Dikili’de Belediye ayrıca; jeotermal su sayesinde köşeyi döndü ve bundan böyle de sağladığı imkânlarla da, kendi göbeğini, kendisi kesecek. Belediye Başkanı Osman Özgüven, “26 Km. ana boru, 80 Km. de evlere tali boru döşedik ve evleri ısıttık. Su borcundan dolayı da artık, kimsenin vanası kapatılmayacak. Birkaç yıla varmadan da jeotermalsiz ev kalmayacak” dedi.

Bu sözler bizi, Karadenizli bir belediye başkanının, köprü inşaatı sırasında çektiği nutku hatırlattı. Ne demişti o başkan? Köprüye hile hurda karıştırılmayacak ve harcı tamam konarak sağlam yapılacak demeğe getirerek şöyle beyanat vermişti: “ Haçen ki, ha buraya yapacağum bir köpri, içinde olmayacak çakil taşi!” Yani demeğe getiriyor ki, çimentoya hile hurda, ıvır zıvır çakıl makıl karıştırılmayacak. Sırf betonarme olacak manasında. Sevsinler. Halbuki çakıl taşsız harç olur mu ? Yoksa sağlam olmaz!

Dikili’deki şirketin müdürü Hasan Gökvardar’ın verdiği bilgiye göre, “bu temiz enerjinin Dikiliye gelmesi, büyük şanstır. 2500 konutun alt yapısını tamamladık. Şu an 1278 tane abonemiz var. Şu güne kadar 25 tirilyon lira harcadık. Konutlarımızın ısıtılmasından da gurur duyuyoruz” dedi.

İlgili Bakanın Dikiliye 2 yıl önce gelerek kuyu açmak için söz verdiği halde sözünü tutmadığını söyleyen Dikili Belediye Başkanı Özgüven, konuyu yeni Bakana anlatarak, “sözünü tutmasını” beklediklerini ifade etti.

Duyarlı belediyeler, herkesten önce bu doğal nimetlere el atarak, hayata geçirmesini biliyor. Türkiye’de halbuki rüzgârıyle güneşi ile, termalleri ile bir cennet. Enerji diye kıvranırız, onlara uzaklardan bakarız. Alın size Alaçatı. Rüzgârın adresi ve de başkenti. Dönen pervaneler, parmakla sayılacak kadar az. Hani Denizli jeotermal ile ısınacaktı? Sarayköy’den öteye geçemedi.

Kıbrıs’taki istisnasız bütün evler, güneş enerjisi ile ısınıyor. Oranın Güneşi ayrı, buranın ayrı mı? Hani Türkiye’de bir Devlet politikası? Nerede? Bir yeniliği, niçin bu kadar geç hazmederiz? Alın şu domuz gribi aşısı. Gün geçtikce telefat veriliyor, herkes ayrı telden çalıyor!

Başbakanı ayrı, eski Sağlık bakanı ayrı yenisi ayrı tellerden çalıyor. Başbakan aşı olmazsa, bende olmam diyenler çoğaldı.

Ört ki, ölem!

Dikili’li Başkan ayrıca hızının alamayarak, bu termal su heyecanına kapılaraktan yeni sahil bandında duşlu, tuvaletli, kabinli, şemsiyeli ve şezlonglu modern plâj yaparak hizmete sokacaklarını söyledi. Ayrıca bütün belediye memur ve işçilerine müjde vererek “Herkes sendikalı olacak!” dedi. Belediye, geri dönüşüm, kimyasal arıtma üzerinde de projelerimizi, “masaya yatırdık” diye konuştu.

Ressam Rüzgâr Fidan, gördüğü ilgiden oldukça memnun olduğunu belirterek “Bu benim Atatürk konulu 3. sergim. Sergime olan ilgi, beni mutlu etti. Ama, daha çok, çocukların bu sergiye katılmalarını istiyorum dedi. Ressam, Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Altınoluk, Küçükkuyu’da da sergi açmıştı.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..